Aihe: Kalasaitin historia
Luettu 2695 kertaa

0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.

kivasima

    *
  • Plörp

Kalasaitin historia

08.11.2012 16:04
Historia ei ole aivan ajan tasalla. Päivitetään myöhemmin.

Tiesitkö, että Kalasaitin entinen nimi oli Cuplasima tai että Kalasaitin tarina alkaakin jo vuodesta 2007? Tältä sivulta löydät koko Kalasaitin historian.

2007

Kesällä 2007 sain (minä, kivasima) päähänpiston, että olisi kiva pitää pystyssä omia sivuja. Sitten löysin Suntuubin, jolla voi tehdä ilmaiset kotisivut. Siinä sitten tuli tehtyä Cuplasima, jonka koko sisältö oli kopioitu jostain muualta eli ei hyvä.

Joulukuussa 2007 olin oppinut fanisivuista enemmän. Piirsin Paintilla ulkoasun, jolle etsin merkkaajaa. Omat taitoni eivät nimittäin olleet hääppöiset. Suntuubilla tuli kuitenkin opittua sivujen teon perusteet ja ajan mittaan tietoa tuli lisää.

2008

Alkuvuodesta 2008 käytin lataamojen ulkoasuja ja korvasin niiden kuvat omilla. Näin opin lisää HTML:stä ja CSS:stä. Cuplasima oli alkuvuodesta hienosti muokkaamallani lataamoulkoasulla, joka vaihtui myöhemmin omatekemääni muista ulkoasuista poikkeavaan ulkoasuun, jonka toteutus oli kehno.

Loppuvuodesta 2008 pyysin sivutilaa Kadon.netistä. Nimi Cuplasima vaihdettiin Kalasaitiksi ja Kalasaittiin tuli -Saksun merkkaama ja minun piirtämä ulkoasu, joka myöhemmin vaihtui yksinkertaiseen omatekemääni tummaan ulkoasuun, mutta se todettiin huonoksi ja vaihdettiin taas aikaisemman ulkoasun paranneltuun versioon.

2009

Vuonna 2009 Kalasaitti kehittyi enemmän kuin koskaan. Kalasaitti oli osoitteessa kalasaitti.kadon.net, sisältöä oli jo vähän ja kehitys jatkui hyvää tahtia. Kesällä minulla oli jo itse piirtämäni ja merkkaamani kunnollinen ulkoasu, joka tosin toimi oikein vain Internet Explorerilla. Opin taas lisää asioita ja syksyllä ulkoasu oli toimiva, kiitos -Saksun.

Kalasaitin ylläpidossa toimi nyt BomBoC, Kalasaitin aktiivinen kävijä Polkupyora ja Kalasaitin visuaalista ilmettä päivittämään tuli Loading. Uuden hienomman ulkoasun myötä Kalasaitti oli viimein verrattavissa muihin fanisivuihin paremmin ja sisältöäkin tuli lisää sen innoittamana. Kalasaitti kehittyi paljon ja kävijämäärät kasvoivat tarpeeksi, jotta aloin miettimään domainin (eli verkkotunnuksen kalasaitti.net) hankintaa.

Kalasaitin ankka

Yksi Kalasaitin tunnuspiirteistä on Kalasaitin ankka, joka puhuu asiaa (ainakin joskus) sivustolla. Idea sivujen piristäjästä tuli väsyneenä, kuten hyvät ideat yleensä. Ideathan ovat hauraita, joten niitä ei saa tyrmätä ilman tarkempaa tutkimista. Mietin ankkaa, joka sanoisi jotain jokaisella sivuston latauskerralla. Naureskelin mielessäni, että ankalla on asiaa. Väsyneenä kaikki ideat tuntuvat hyviltä, joten seuraavana päivänä toteutin ideani siitä vakuuttuneena. Ankasta muodostuikin Kalasaitin jonkinlainen keulakuva ja tunnusmerkki. Nyt Kalasaittia onkin jo vaikea kuvitella ilman vaakkuvaa maskottiamme.

2010

4. tammikuuta 2010 Kalasaitti sai domainin kalasaitti.net ja sivutila ostettiin Suncometilta. Ulkoasu vaihdettiin ja Kalasaitti kehittyi edelleen huimaa vauhtia. Sisältöä oli jo maaliskuussa paljon. Kesällä Kalasaitti oli jo suurimpia fanisivuja.

Vuoden 2010 heinäkuun loppupuolella BlackMarket/50cent002/CYB3R/ties mitä löysi haavoittuvuuden Kalasaitista ja muutti etusivua. Vahingot olivat kuitenkin pieniä ja saatiin korjattua, joten se ei vaikuttanut liikaa Kalasaitin toimintaan, vaikka aiheuttikin ärtymystä.

Ulkoasu ehti vaihtua kesällä toisenkin kerran melkoisen siniseen ulkoasuun, joka oli ehkä vähän epäonnistunut väriensä ja bugisuutensa takia. Jouluna Kalasaitti voitti Habbo Awardsin fanisivukategorian ja säi näin mainosta, eli ulkoasun parantelemiseen tuli kiire.

2011

Kävijämäärien huiman kasvun johdosta piti tehdä nopeita muutoksia pitääkseen uudet kävijät sivuilla myös jatkossa. Ulkoasu piti vaihtaa toimivampaan, jonka tällä kertaa oli piirtänyt pitkästä aikaa myöhemmin ulkoasupiirtäjäksi vakiintunut kivasima.
Kävijämäärät pysyivät tasaisen korkealla ja kilpailijat olivat heikoilla. Kalasaitin nopea uutisointi auttoikin Kalasaittia kasvamaan kilpailijoiden eläessä hiljaiseloa, kun tuon ajan parin vuoden suurfanisivu Palmulakin oli lopetettu jo aikaisemmin.

Samana vuonna Habbon ylläpito ilmoitti yllättäen, että virallisia ja epävirallisia fanisivuja ei enää ole. On vain fanisivuja. Vuonna 2011 Kalasaitti voitti myös Habbo Awardsin fanisivukategorian toistamiseen.

Kalasaittiin oli jo pitkään suunniteltu päivittynyttä ulkoasua. Nykyinen ulkoasu oli ollut odotuksien mukaan toimiva, mutta nyt tarvittiin jotain muuta. Uuden version kehittäminen aloitettiinkin kesällä, mutta lopputulos ei koskaan nähnyt päivänvaloa. Tarpeiden muuttuessa projekti alkoikin alusta. Vaikutteita pelkistetyn valkoiseen ja värikkääseen ulkoasuun tuli tuolloin uudesta puhelimista, joka on tuttu värikkäistä ruuduistaan. Arvaatko mistä?

2012

Vuosi 2012 oli mielenkiintoinen ja epävakaa vuosi sekä Habbolle että fanisivuille. Fanisivuprojekti elvytettiin uudistuneena, joskin mistään ei ollut missään vaiheessa varmuutta. Fanisivuille alettiin toimittamaan uutiskirjeitä, joskin niidenkin tulo pysähtyi loppuvuodesta staffimuutoksien takia.

Vuoden 2012 kesällä Kalasaitin uuden version kehitys alkoi. Entinen ulkoasu oli edelleen ihan tyylikäs, mutta tarpeet olivat taas muuttuneet. Tietysti myös vaihtelu virkistää ja ulkoasumme onkin viime vuosina alkanut vaihtua kerran vuodenvaihteen lähellä.

Kesän ja syksyn aikana Kalasaitista ehdittiinkin piirtää useita eri versioita. Jotkut poikkesivat toisistaan paljonkin, toisissa taas oli jokin ongelmakohta, joka oli tehty eri versiossa eri tavalla. Pari versiota ehdittiin jopa tehdä valmiiksi nettisivuksi, esimerkiksi yhdessä sisäänkirjautuneille kävijöille tarjottiin mahdollisuus muuttaa sivuston pääväriä. Idea oli tavallaan kiva, mutta se yksinkertaisesti ei ollut viimeinen valinta.

Viimeinen versio, johon päädyttiin, oli valtavirrasta poikkeava. Uniikki, selkeä ja tyylikäs. Vaikutteita vuoden aikana ehtii saada paljon, joten mieltymyksetkin ulkoasujen suhteen ehtivät muuttua tiedostamattaankin.

Huom! Historia ei ole ajan tasalla.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2014 15:03 kirjoittanut kivasima »

Vs: Kalasaitin historia

02.04.2017 14:02
pliis päivitä tää :(

Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy