Aihe: Habbo esillä Vapriikin pelimuseossa
Luettu 593 kertaa

0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.

Tampereen museokeskus Vapriikissa avattiin tammikuun alussa uusi pelimuseo. Suomen Pelimuseo -nimellä kulkeva museo tarjoaa kävijöille lähinnä suomalaisvalmisteisia pelejä lautapeleistä konsolipeleihin. Museon nostalgia-arvo koskettaa erityisesti 80- ja 90-lukujen lapsia, eli oikeastaan uuden sukupolven museokävijöitä, joita pelimuseon tapaisilla konsepteilla halutaan tutustumaan museoihin. Lähdinkin siis kohderyhmäläisenä kentälle ottamaan tarkemmin selvää tarjonnasta.

Kun puhutaan 80- ja 90-luvun lapsista ja suomalaisesta pelimaailmasta, ei Habbo Hotellia voi olla mainitsematta samassa asiayhteydessä. Niinpä myös Vapriikissa oli omistettu oma nurkkaus Habbon esittelyyn. Itse en aio sen enempää museota tai Habboa esitellä, mutta nappasin kännykällä muutaman (tai vähän useamman) kuvan Habbo-nurkasta.

Tässä kyseisessä nurkassa (kuten kuvasta näette) on omistettu kokonainen seinä Habbo-kuville. Kuvat ovat pääsääntöisesti samoja, kuin Habbo-käsikirjassa, mutta myös uudempia kuvituskuvia oli päässyt mukaan, kuten Banzai-toukka. Kuvat olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi vanhaa habboa esitteleviä. Kollaasin on tehnyt Sulakkeella työskentelevä Jyrki Myllylä (Retiisi).

Mielenkiintoisin sisältö löytyikin vasemmanpuoleiselta seinältä. Yllä on museon tapaan pieni esittely Habbosta ja sen historiasta suomeksi ja englanniksi. Sen alla on katseltavissa (ja kuunneltavissa) Habbon perustajajäsenen, Sampo Karjalaisen (Apparatus) haastatteluvideo, jossa Karjalainen kertoo mm. Mobiles Discon ja Kultakalan luontivaiheista ja vaikutteista. En ole nähnyt haastattelua aiemmin, ja onkin mahdollista, että se on laadittu juurikin tätä museota varten. En kuitenkaan saanut asiasta varmuutta. Varsinaisesti uutta tietoa ei haastattelu sisältänyt. Videon alla on lasin takana kuvauksen mukaan Habboa tehneen Sulake-tiimin suhteellisen erikoisia käyntikortteja sekä Sulakkeen entisen graafikon, nykyisen sarjakuvataiteilija Tommi Musturin (opium) lahjoittamia varhaisia Habbo-luonnoksia ja muistiinpanoja. Nämä Habbo-aiheiselle paperille sutatut luonnokset sisältävät ainakin hahmotelmia hotellin käytävistä.

Habboa esittelevä piste oli asiasta kiinnostuneelle kohtuullisen suppea, mutta yllättävän laaja museon monien muiden esiteltyjen pelien rinnalla. Oli mukava huomata, että myös ihan oikeita luonnoksia on saatu näytille. Habboa ei valitettavasti päässyt kokeilemaan paikan päällä monien muiden pelien tavoin (miksiköhän?), eikä mitään viittauksia Habbon nykyiseen olemassaoloon ollut. Tämä pieni näyte oli kuitenkin varmasti ihan piristävä osa museota myös niille, joille Habbo ei ole niin tuttu paikka. Alla vielä tarkemmat kuvat kiinnostavista luonnoslappusista (klikkaa isommiksi).

« Viimeksi muokattu: 21.03.2017 22:10 kirjoittanut kivasima »

pena112

olin tuol eilen huomasin itekki kans siel oli kyl muitki kivoi pelei esim se vanha flipper mitä sai kokeillakkin :)
Paikka on juu käymisen arvoinen muutenkin! Tykkäsin ite kans 80- ja 90-lukujen teemahuoneista, mitkä sinne oli rakennettu.

:)

Kiva kirjoitus vähään aikaan!
Tuossa viimeisessä kuvassa näyttää olevan uusi härkälemmikki, tai ainakin se näyttk siltä.
Eka museo jonka oikeesti halus ja jakso kiertää loppuun asti.

Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy