Habbo-opas

Turvallisuus

Lue, miten Habboa valvotaan, mistä tunnistaa hotellin henkilökunnan ja kuinka pidät hahmosi turvassa.

Kaikki hotellissa käydyt keskustelut ja viestit menevät höpöfiltterinä tunnetun suodattimen läpi. Suodatin perustuu kiellettyjen sanojen listan sijaan tekoälyyn, joka tunnistaa ja poistaa haitallisen sisällön reaaliajassa. Lisäksi häiritsevän käyttäjän voi ilmiantaa painamalla oikeasta yläkulmasta löytyvää ”Apua”-painiketta ja valitsemalla parhaiten tapahtunutta kuvaavan kategorian.

Hotellin henkilökunnan tunnistaa Habbo Staff -merkistä. Suomen hotellin toiminnasta vastaa fleb. Habbon työntekijät ovat aikuisia, eivätkä he saa palkkaansa Habbo-kolikoina.

Habbon takana on muitakin henkilöitä kuin julkisesti esiintyvät staffit. Suurin osa Habbon kehittäjistä (dev = developers) käyttää hotellissa liikkumiseen tavallista hahmoa, mutta suhtaudu kuitenkin varauksella, jos joku väittää olevansa Habbon, Elisan tai Sulakkeen henkilökuntaa.

Älä tule huijatuksi!

Habbon käyttäjät käyttävät palveluun usein oikeaa rahaa, joten tilisi on myös kohteena kaappausyrityksille. Pidä siis salasanasi visusti vain omana tietonasi. Jos sinulle luvattu asia on liian hyvää ollakseen totta, on syytä olla varuillaan. Hahmoansa ei kannata menettää huijaussivuille: ilmaisia Habbo-kolikoita ei ole. Habbon ylläpito ei kysy koskaan salasanaasi ja kilpailuvoitot tulevat käyttäjällesi automaattisesti.

Saatat myös törmätä piraattihotelleihin, puhekielessä retroihin, jotka tarjoavat ilmaisia kolikoita kopiohotelliinsa. Osa retroista pyrkii tienaamaan rahaa esimerkiksi mainoksilla ja osa taas toimii harrastuspohjaisesti. Kaikenlaisia piraattihotelleja tulee kuitenkin välttää, sillä et voi koskaan olla varma omistajan tarkoitusperistä. Retron omistaja voi tallentaa sivustolle antamasi tiedot tai yrittää saada sinut lataamaan koneellesi haittaohjelmia, jotka voivat päästä käsiksi salasanoihisi.

Habbo-kopiot ovat laittomia, sillä ne rikkovat tekijänoikeuksia käyttämällä Sulakkeen nimiin rekisteröityjä tuotemerkkejä ja materiaalia, joiden avulla sivustoista saadaan lähes identtisiä aidon Habbon kanssa. Tekijänoikeuksien rikkominen on laissa rangaistava teko, josta voi saada sakkoja tai vankeustuomion.

Onko hahmoni turvassa?

Tee salasanastasi vaikeasti arvattava, äläkä käytä samaa salasanaa muilla sivustoilla. Joidenkin sivustojen tietoturva voi olla heikko, jolloin salasanasi ja sähköpostiosoitteesi voidaan saada selville tietomurtojen yhteydessä. Hahmoasi ei voida hakkeroida, joten pitämällä salasanasi vain omana tietonasi, sähköpostisi yhtä suojattuna kuin hahmosi ja koneesi tietoturvan ajan tasalla voit olla huoletta.

Lue lisää: Turvallisuusartikkelit Habbon asiakastuessa

Takaisin

Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy