Mielipiteet

Näkökulma: Suomessa ei syytä huoleen

Staffien käyttäjätileille tehdyt murrot ja niistä aiheutuneet varkaudet ovat puhuttaneet habboja.
Viime päivänä Habboyhteisössä ovat puhuttaneet staffien käyttäjätileille tehdyt murrot ja näistä aiheutuneet tavaravarkaudet Habbo.com-hotellissa. Jokainen järkevästi ajatteleva toki uhraa ajatuksen omalle turvallisuudelleen, vaikka syytä kasvavaan huoleen ei ainakaan vielä ole.

On mahdotonta sanoa, oliko kyseisen hyökkäyksen takana järjestäytyneempää hakkeritoimintaa, vaiko yksittäinen, liikaa viikkorahaa vanhemmiltaan saanut, teini. Tekijän jättämät terveiset kieltämättä viittaavat puhtaaseen huomionhakuun ja taloudellinen hyötyminen lienee ollut sivuseikka, jos edes sitäkään. Tiedossa on varmasti ollut, että jäljet pystytään kyllä korjaamaan suhteellisen helposti.

Vastaava teko toimiikin parhaiten siellä missä on eniten yleisöä sitä todistamassa. Pelkästään tästä syystä paniikki on turhaa. Suomen Habbo pienine kävijämäärineen ja liikevaihtoineen ei yksinkertaisesti kiinnosta kansainvälisiä hakkereita – ja suomalaisia vastaavia todennäköisesti vieläkin vähemmän. Ironista kyllä, leimamme pikkulasten leikkipaikkana suojelee meitä hyvin.

Tavaravarkaudet ovat ilmeisesti mahdollisia vain hotellin henkilökunnan käyttäjän avulla. Suomen tapauksessa tämäkin on hyvä asia, sillä staffeja on verraten vähän ja mahdollisuus seulan vuotamiseen täten huomattavasti pienempi. On kuitenkin selvää, että Sulakkeella tietoturvan päivitys henkilökunnan kirjautumisessa on paikallaan.

Kaikesta huolimatta Habbon turvallisuus on paremmalla tolalla kuin koskaan aikaisemmin. Tästä iso kiitos kuuluu sähköposti-salasana -yhdistelmään perustuvalle kirjautumiselle, jossa esimerkiksi käyttäjän salasanan vaihto vaatii sähköpostivarmistuksen. Tunkeutuja ei siis onnistu tässä, jos pääsyä kohteen sähköpostilokeroon ei ole. Mahdolliset varkaudet, jotka käytännössä tarkoittavat tavaroiden siirtoa toiselle hahmolle, ovat helppoja jäljittää ja korvata.

Mikään tietotekninen ratkaisu ei kuitenkaan kykene estämään onnekasta arvausta. Omasta salasanastaan kannattaakin, tilanteessa kuin tilanteessa, pitää huoli. Paras salasana on isoja ja pieniä kirjaimia, sekä numeroita sisältävä merkkijono, jota ei voida millään tavalla yhdistää käyttäjään. Jos nyt muistat salasanasi olevan muotoa habbo123 tai virusmatolove, on suositeltavaa päivittää pikaisesti vahvempaan.

Kommentit (1)

12.06.2014 04:04
Sähköposti-salasanatsydeemin lisäksi käyttäjiä suojaa myös vapaaehtoinen turvallisuuskysymyspari. Tavaroiden vaihtaminen ei oo mahdollista jos ei vastaa niihin kysymyksiin.

Hyvä artikkeli, näitä on kiva lukea! Tästäkin olisi saatu helposti Habbon kannalta negatiivinen lööppi jos väärä henkilö olisi tämän kirjoittanut :)

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy