Haastattelut

Haastattelussa Mirska!

Kalasaitin ylläpito haastatteli Habbon ensimmäisen sairaalan perustajaa ja entistä Habbo eXperttiä.
Kalasaitin ylläpito haastatteli vappua viettävien habboilijoiden iloksi mahdollisesti Habbon ensimmäisen sairaalan perustajaa, mirskaa.

Olet monille vanhemmille habboilijoille tunnettu henkilö. Olet päässyt mm. Habbo-käsikirjaan. Mistä sinut tunnetaan?

Lähinnä sairaalastani, joka oli vuosia hotellin suosituimpia huoneita. Sairaalan lisäksi olen ollut aktiivisesti mukana mm. Habbo-X -projektissa.

Mistä sait idean sairaalan perustamiseen?

Lapsesta asti olen haaveillut tekeväni työtä, joka jollain tapaa liittyy lääketieteeseen. Habboillessani huomasin armeijoita, poliisilaitoksia ja muita toimintahuoneita, ja jäin ihmettelemään, mihin loukkaantuneet kuljetetaan.

Sairaalalla on ollut myös omat nettisivut, joten olet tavallaan ollut mukana myös fanisivutoiminnassa. Oletko harkinnut koskaan Habbo-fanisivun perustamista?

Se kävi mielessä, ja joitain projekteja olikin. Pystytimme testimielessä Habbomedia-nimiset fanisivut, joiden oli tarkoitus tarjota Habbo-aiheisia tv- ja radiolähetyksiä perinteisen fanisivumateriaalin lisäksi. Muutamia livenä näytettyjä talk show -tapahtumia tapitti huoneessaolijoiden lisäksi muutama sata habboa. :)

Aika vaikuttavia numeroita.

Se tuntui aika hurjalta!

Habbon nykyiset kävijämäärät ovat romahtaneet kulta-aikoihin verrattuna. Tämä on heijastunut mm. fanisivutoimintaan ja näkynyt Sairaalan tyylisten huoneprojektien vähentymisenä. Ennenhän Habbossa oli kaikenlaisia risteilyaluksia ja esimerkiksi Salakamamuseo. Tavarasarjoja oli myös vain murto-osa nykyisistä. Oliko ennen Habbossa enemmän tilaa mielikuvitukselle?

Tuntuu, että oli. Kun kaikkea ei annettu valmiina, syntyi kirjahyllystä lääkekaappi ja jalkalampusta leikkaussalivalaistus. On hienoa, että huonekalut ovat realistisia, mutta ehkei ihan kaikkea tarvitsisi olla valmiina.

Huonelistojen kärjessä ovat usein armeijat ja poliisilaitokset, joissa väki tuntuu olevan poikavoittoista. Missikisojakaan ei enää näy, rumin kick ja tuolarikin ovat harvinaisempia näkyjä. Painopiste on siirtynyt Wired-ratoihin ja virallisiin kilpailuihin. Tasomerkkien keräämisestä ja tehtävien suorittamisesta on tullut uusia ajanvietteitä. Onko Habbo mielestäsi muuttunut yhteisönä?

Kyllä Habbo on hyvin erilainen paikka kuin ennen. Huonekalujen ja ominaisuuksien kanssa hifistely on varmasti ollut enemmän poikien mieleen ja näin missikisa-tuolari- ja perheleikkikulttuuri on kärsinyt.

Habbon on sanottu olevan sosiaalinen media ennen sosiaalista mediaa. Habbon tosin voi sanoa olevan myöhässä mobiilimarkkinoilta. Voiko Habbon suosion laskusta syyttää vuoden 2012 hiljennystä, Habbon pitkäaikaista puuttumisesta mobiililaitteilta vai jotain muuta?

Vaikea kysymys. Aktiivisuus väheni vuoden 2012 hiljennyksen seurauksena, mutten usko, että itse hiljennys olisi ollut syy. Mobiilikäyttöliittymän puutekaan ei varmaan ole ollut suurin hidaste. Habboahan on aina käytetty tuntikausia yhteen menoon. Juteltu, sisusteltu, upouduttu tähän todellisuuteen. Ehkä hektinen sosiaalinen media on se, mikä on vähentänyt habboilua?

Habbo on ennen kaikkea visuaalinen hahmochat. Tavaroiden tyylikkyyteen panostetaan selvästi, mutta onko Habbo mielestäsi aliarvioinut tuotteensa ulkonäköä?

Käyttöliittymä ei ehkä ole kaikkein näyttävin ja toimivin, mutta tilanne on toisaalta myös ollut joskus paljon huonompi. Ymmärrän ylläpitoa - ei ole helppoa sovittaa yhteen näin montaa painiketta, toimintaa ja ominaisuutta.

Suurin osa Habboa ilmaiseksi pelaavista joutuvat tyytymään arviolta 2000-luvun alussa piirrettyihin vaatteisiin. Habbon toimitusjohtajan mukaan tyylinvaihto on yksi Habbon suosituimmista ominaisuuksista ja tähän on vastattu maksullisilla vaatteilla, mutta uusimmat vaatteet eivät kuitenkaan jäljittele nuorten pukeutumista. Onko tällaisilla pienillä asioilla huomaamatonta vaikutusta Habbossa viihtymiseen?

Aivan varmasti! Tätä olenkin oikeastaan miettinyt aika paljon. Tätä haastattelua tehdessä istun hienon piraija-altaan päällä, mutta hiukseni ovat tätinutturalla, josta en edes pidä. Habbo on aina ollut se paikka, jossa saa olla oman näköisensä, mutta nykyisillä vaate- ja kampausvaihtoehdoilla se käy vaikeaksi. Myös klubiin kuulumattomilla pitäisi olla enemmän valinannvaraa. Se jättäisi mukavan tunteen omasta Habbo-identiteetistä, ja käyttäjä tulisi takaisin.

Usein maksullisten asusteiden suunnittelusta voi nähdä, että hotelli on miesten käsissä. :D Habbo kaipaa enemmän vaihtoehtoja myös arkipukeutumiseen. Hiusten ei tarvitsisi olla kuuden geelipurnukan syöneitä, vaan niin tytöillä kuin pojillakin pitäisi olla arkilookia vastaavia hiuksia ja vaatteita tarjolla. Niiden päälle se vasta olisikin kiva ostaa ylisuuret aurinkolasit tai muuta hauskaa. Ei käy kateeksi poikien ehkä vieläkin suppeampi ulkonäkövalikoima.


Onko sinulla suunnitelmia Sairaalan tulevaisuuden varalle?

Viime aikoina on ollut ikävä sitä hulinaa, mitä sairaalan kanssa aikoinaan oli. Olen tosissani pohtinut sairaalan uudistamista. Nykyään on helppoa, kun iso osa liittymisestä hoituu joukkueportin läpi kävelemällä ja botit avustavat toiminnassa. Uudet sairaalahuonekalutkin avaavat ihan uusia mahdollisuuksia. Vanhan sairaalan tunnearvo on kuitenkin niin suuri, etten ole ainakaan vielä ryhtynyt siihen kajoamaan.

No, mutta hei, pieni sairaala, suuri sairaala ja uusi sairaala.

Se ois kyllä hauska kombo =D

Viimeinen kysymys: onko kukaan liian vanha habboilemaan?

Ei, ei todellakaan ole! :D

Erittäin isot kiitokset haastattelusta ja hauskaa vappua!

Kiitos itsellenne, tämä oli mukavaa =)


Kommentit (5)

02.05.2015 01:01
Mulle ainakin erittäin mukavaa luettavaa, muistelen lämmöllä aikoja jolloin Sairaala oli SE juttu habbossa ja piti olla mahdollisimman korkea arvo ja tottakai asuvapaus.. Ihania aikoja, ois ihan hauska nähdä joku uus sairaala ja katsoo mitä siitä kehkeytyis!
AnonymousX
02.05.2015 10:10
Mulle ainakin erittäin mukavaa luettavaa, muistelen lämmöllä aikoja jolloin Sairaala oli SE juttu habbossa ja piti olla mahdollisimman korkea arvo ja tottakai asuvapaus.. Ihania aikoja, ois ihan hauska nähdä joku uus sairaala ja katsoo mitä siitä kehkeytyis!
Tämä.
Ois tosi siistii, jos joku tekis sairaalan, missä on erilaiset arvonimitykset (Tohtori, Kirurgi yms.) ja oikeeta henkilökuntaa.
Nykyään on se Habbolan sairaala (?) missä on yleensä vaan trolleja (jotka on enemmän kiinnostunut sun sukukalleuksista kun oikeesta ongelmasta), koska sinne pääsee ''töihin'' kuka tahansa haluaa.
 
kuplasima9829378510u
03.05.2015 18:06
Pelaamot takaisn, problem fix'd
11.12.2015 01:01
Hyvä mielonkiintoinen haastattelu, kiitos siitä! Löytyipäs hahmon habbo-pokaali tekemä arvostelu vuosien takaa, heh.
marke10
15.12.2017 02:02
Sairaaloita aikanaan Habbossa syntyi kuin sieniä sateella, mutta uskallan väittää minun ja Mirskan sairaaloiden olleen ainakin muistettavimpia.

Habbomediaa Mirskan ja minun lisäksi pyöritti myös Eoo. Se sisälsi niin radiota kuin televisiotakin: huoneista juonnetut gameshowt ja keskustelut sisälsivät rinnallaan myös nettiradiolähetyksiä.

Lämmöllä muistelen noita aikoja! :)

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy