Artikkelit

Jäikö luukku avaamatta? - Osa 1/3

Moikaikkiankat paneutuu menneisiin joulukampanjoihin Kalasaitin kolmiosaisessa artikkelisarjassa
Se on rakkaat lukijat taas se aika vuodesta, kun joulumieli valtaa ihmisten mielet ja joululaulut soivat kauppakeskusten käytävillä ja ihmisten päissä. Luonnollisesti joulua on vietetty myös hotellissamme aina vuodesta 2000 asti. Sen lisäksi siis, että Habbo täytti tänä vuonna 15 vuotta, samaan ikään pääsee myös Habbon iki-ihanat joulukampanjat. Eli jos tänä vuonna järjestetään jo viidestoista joulukampanja, niin takana on nopean laskutoimituksen jälkeen peräti 14 joulukampanjaa! Olisiko aika hieman kerrata mitä Habbon jouluun on minäkin vuonna kuulunut? No olisi.

Habbon jouluun on uusien ja vanhojen, ihanien joulutavaroiden lisäksi kuulunut vuosien saatossa myös monenlaiset lahjat, uudistukset ja kisat. Tässä artikkelissa onkin tarkoitus käydä tiivistettynä tai vähemmän tiivistettynä läpi, mitä Kultakalan/Habbon joulujen historiassa oikein onkaan tapahtunut.  Viime vuoden kampanjan päätin jättää tilan- ja ajanpuutteen (uskokaa pois, tämä ei ole kauhean helppoa) vuoksi pois historioinnista, mutta kaikkihan sen muistaa, vai mitä? Leikkauksista huolimatta artikkelista tuli niin pitkä, että se oli jaettava kolmeen osaan. Ensimmäinen osa on pituudeltaan vasta pieni suolapala ennen varsinaiseen pöytään siirtymistä.

Vuodet 2000-2004

Ensimmäisten vuosien "joulukampanjat" olivat keskenään hyvin samantapaisia, eikä uusia kamoja tullut säännöllisesti joka vuosi. Merkitkin saapuivat Habboon vasta vuoden 2005 Habboweeninä. Ensimmäiset Habbo/Kultakala-joulut eivät edes sisältäneet mitään erityistä teemaa, eikä niitä oikein voinut pitää varsinaisina kampanjoina. Perinteiset kamat tulivat saataville perinteisesti joulun alla. Myös jouluaiheisia kisoja järjestettiin tavan mukaan.

Kuten monet vanhat tavarat, myös useat joulutavarat ovat muuttaneet ulkonäköään vuosien aikana. Ainakin mistelinoksa, punaiset ja valkoiset kynttilät ja vanha joulukuusi ovat olleet alunperin hieman eri näköisiä. Erikoista on se, että muotoaan muuttanutta joulukuusta ei ole myyty alkuvuosien jälkeen. Sen tilalle tuli samanlainen ja samanniminen vanha joulukuusi. Niiden koodinimi kuitenkin eroaa toisistaan ja tavaravalikossa nämä kamat menevät eri ruutuun/slottiin. Ohessa näet kuvan old school –henkisistä joulutavaroista.

Vuosi 2005

Uusia tavaroita ei vielä vuoden 2005 jouluna saapunut hotelliin. Sen sijaan kyseisen vuoden joulua voidaan pitää Habbon historian ensimmäisenä joulukampanjana.


Teemana oli kuvitteellisten hahmojen, Rasta.Santa ja The-Bling, välinen kilpailu virallisen jouluhahmon tittelistä. Ensimmäiset merkit oltiin jaettu käyttäjille samaisen vuoden Habboweenina ja samaa linjaa jatkettiin jouluna. Käyttäjille jaettiin The Bling tai Rasta Santa -merkit palkintoina kilpailuista, riippuen siitä, kumpi "jouluikoni" kilpailun sattui voittamaan. Kisaa ei varsinaisesti käyty näiden kahden hahmon välillä, vaan sekä Rasta.Santa että The-Bling järjestivät omia kilpailujaan, joihin kuka tahansa pystyi osallistumaan. Lopulliseksi voittajaksi ratkesi Rasta Santa. Kisa ratkaistiin äänestyksellä. Samaisen kampanjan aikana jaettiin yhdestä kisasta palkintona myös harvinaisemmaksi jäänyt poromerkki. Samana vuonna julkaistiin myös tietääkseni ensimmäinen Habbo-joulukalenteri, josta sai päivittäin ladattua itselleen esim. Habbo-aiheisia taustakuvia. Yhtenä päivänä hahmot saivat myös yllätyksenä ilmaisia kolikoita.


Ennen merkkejä samaisen vuoden keväänä Habboon saapui myös rollerit. Aluksi rollereita sai laitettua huoneeseen vain 15, mutta hieman ennen jouluaattoa The-Bling teki uutisartikkelin mukaan taikatempun ja nosti rollerien rajaa ”jopa” 25 rolleriin. Sittemmin rajaa on nostettu vielä viidellä.

Joulukuun 2005 aikaan Habbossa vieraili myös monia julkkiksia. Vieraina oli ainakin Uniklubista tuttu Jussi Selo, Tiktak-yhtyeen Mimmu ja Tuuli, jokapaikanhöylä Mikko Leppilampi, The 69 Eyes -yhtyeen Jussi69 ja joulun välipäivinä vielä silloisesta Kapasiteettiyksikkö-yhtyeestään tuttu räppäri Uniikki.

Habbon joulua varten tuunatussa jouluteatterissa järjestettiin 25.11. pikkujoulut, joissa vieraana oli laulaja Sara Nunes.
Kaiken kaikkiaan tämä kymmenen vuoden takainen joulu oli vielä melkoisen vaatimaton nykyisiin verrattuna. Seuraavana vuonna alkoi kuitenkin tapahtumaan...

Kommentit (4)

CoDoC
23.12.2015 16:04
Ihanaa tekstiä rakas Aku  <3
23.12.2015 17:05
tosi mielenkiintonen teksti, ootan jatko-osia. aiotko mainita tästä jossain osassa?
23.12.2015 22:10
Kiitos kiitos, kyllähän toiki sieltä tulee. Kiitos vaan sulle ku aiemmin linkkasit!
25.12.2015 21:09
Ihan hyvä kirjoitus! Nykyään on alkanut Habbon joulukampanjat mennä huonompaan suuntaan. Tämänkin vuoden joulukampanja on ollut aika kuiva.

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy