Haastattelut

HabCatin myrskyisä historia

Kalasaitin ylläpito haastatteli Habbon virallisen fanisivun HabCatin toista perustajaa, vara-Lurppea.
Kalasaitin ylläpito haastatteli Habbon virallisen fanisivun HabCatin toista perustajaa, vara-Lurppea. Kutsuimme hänet Kalasaitti Talkin jälkeen juonitteluhuoneeseen - tällä nimellä Kalasaitin ylläpito kahvihuonettaan todellisuudessa kutsuu. Kysyimme Lurpelta, miten HabCatin tarina alkoi.

"HabCat sai alkunsa vuonna 2011, kun minun ja Malipalin projektit eivät onnistuneet. Pistin jäihin alkuperäisen fanisivuni, Habrockin. HabCat rakennettiin Nettisivu.org:lle, koska se oli kaikista helpoin alusta, eikä meillä ollut mitään taitoja tehdä sivuja." Yhteisen fanisivun perustaminen ei sujunut kuitenkaan sopuisasti. "Meillä oli jatkuvasti kinaa Malin kanssa erilaisista asioista", Lurppe kertoo.

HabCatin, jonka nimeksi oli kaavailtu myös Ovihabboa, ensimmäinen versio oli värimaailmaltaan vihreä. Ulkoasun tekemisessä auttoi myöhemmin Kalasaitin ylläpidossa työskennellyt T6767T. "Lopulta pyysin häntä tekemään ulkoasun uutta Telehabboa varten, joka oli uusi fanisivuprojektini. Annoin Telehabbon koodin Malille ja sitä hyödynnettiin tulevissa versioissa", Lurppe muistelee.

Ulkoasun ohella T6767T:n otti asiakseen HabCatin nimen vaihtamisen, mutta valitus ei mennyt koskaan läpi. Lurppe oli avoimempi uudelle nimelle, mutta Malipali tykkäsi nykyisestä. Parempia ehdotuksia ei muutenkaan ollut.

Radiossa näytettiin elokuvia


HabCatilla oli käytössään myös radio, jossa esitettiin elokuvia, mutta se jouduttiin sulkemaan tekijänoikeuksien takia. "Radio ehti olla vain hetken toiminnassa. Jaa-a, me oltiin noobeja silloin. Einon radiossa näytettiin elokuvia livestreamauksen kautta, niin mekin jostain syystä tehtiin niin."

Lurpen ja Malipalin uusi fanisivu oli ollut pystyssä kahdeksan kuukautta Nettisivu.org:ssa. Nyt oli aika miettiä sivutilaa, jolloin sivusto pitäisi myös rakentaa itse ilman Nettisivu.org:n generaattoreita.

"Uusi HabCat rakennettiin Habboemotionin ulkoasua hyödyntäen, mutta sitä versiota ei koskaan julkaistu. Lopulta Mali kertoi, että minut alennettaisiin kirjoittajaksi, koska en ollut tehnyt mitään ulkoasun eteen. Todellisuudessa en saanut FTP-tunnuksia, koska Mali pelkäsi, että sotken ulkoasun."

Tämän jälkeen Lurppe erosi HabCatin ylläpidosta ja jatkoi oman fanisivunsa kehittämistä. HabCatin kiitoksissa Lurppea ei mainita, eikä historiassakaan hänestä puhuta mitään. "Myös Nettisivu.org:n ulkoasuista on otettu Lurpen nimi pois ja kaikissa jutuissa näkyy vain Malipalin nimi", Lurppe huomauttaa.

Omistaja vaihtuu jälleen


Tästä vuodesta alkaen HabCatin toiminnasta on vastannut @Justeeri@, mutta Malipali esitellään yhä HabCatissa perustajaksi. Justeeri oli pitkään suunnitellut omaa fanisivua, joka tunnettiin fanisivupiireissä Jaakaappina, sillä kivasima oli huomannut Justeerin käyttäneen netissä Jääkaappi-sukunimeä. Kalasaitti Talkin jälkeen juonitteluhuoneeseen on tullut myös muita habboja kuuntelemaan keskusteluja, mukaanlukien Justeeri.

"Pääsin HabCatin omistajaksi valehtelemalla Malille. Väitin koko ajan, että asiat menevät huonosti nyt kun olet epäaktiivinen, niin lopulta Mali päätti luovuttaa mulle kaiken", Justeeri paljastaa. Malipali ei halunnut maksaa HabCatin kuluja, joten Justeeri sai HabCatin itselleen.

Nyt Lurpella on valmistumassa uusi fanisivu, jonka nimi alkaa luonnollisesti Hab-tavulla.

Kommentit (6)

07.08.2016 17:05
Mahtavan artikkelin teit!  Oli mukava auttaa tämän artikkelin tekemisessä ja nähdä Kalasaitin juonitteluhuoneen. Eikä sinun tarvitse epäröidä fanisivuni kertomista, sillä sen nimi on Habtopic.  8)
07.08.2016 19:07
Kivaa Luettavaa.
Kumiankka
08.08.2016 02:02
En tiedä onko tämä totta vai ei, mutta Lurppe voitti aikoinan Big Brother Suomi kisan, jossa pääpottina oli 500 kolikkoa.
Lurppe yritti ostaa itsensä HabCattiin 500 kolikolla, mutta Malipali ei suostunut.

Koen Malipalin todella ylimieliseksi hahmoksi, koska on syrjäyttänyt Lurpen totaalisesti HabCatin kehityksestä.

Kysyin kerran, kuka on perustanut HabCatin, ja kappas Malipali vastasi, että hän loin sen sivuston täysin yksin.
08.08.2016 10:10
En tiedä onko tämä totta vai ei, mutta Lurppe voitti aikoinan Big Brother Suomi kisan, jossa pääpottina oli 500 kolikkoa.
Lurppe yritti ostaa itsensä HabCattiin 500 kolikolla, mutta Malipali ei suostunut.

Koen Malipalin todella ylimieliseksi hahmoksi, koska on syrjäyttänyt Lurpen totaalisesti HabCatin kehityksestä.

Kysyin kerran, kuka on perustanut HabCatin, ja kappas Malipali vastasi, että hän loin sen sivuston täysin yksin.

Yritin päästä 500 kolikolla Habcatin kirjoittajaksi, kun voitin Axseeliuksen BigBrotherin, mutta eipähän minua päästetty.  :) En syytä Malia, vaan itseäni kun en osannut vielä silloin kirjoittaa kunnolla. Eniten minua on suututtanut se, että Malipali on syrjäyttänyt minut täysin Habcatin historiasta. Onneksi Kivasima teki tämän artikkelin!
tuukka-pyry
08.08.2016 18:06
En kyllä ennen tällästä tiennyt.
08.08.2016 21:09
Mitä Mali???????? Oisit ottanu 500 kolee missä järki tuuli tuule sinne missä järki on!!!11

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy