Artikkelit

Löytyykö sinun tavarasi Netarin huoneesta?

Netarin ohjaajat kertoivat maanantain Netarissa ostaneensa osan tarvitsemistaan tavaroista kirpparilta.
Maanantai 3.10.

Netarissa järjestettiin äkkilähtö-teemainen kisa, johon jonottaminen oli pitkäveteistä, joten ymmärrettävistä syistä keskustelu juoksi suuntaan sun toiseen; muun muassa Netari-huoneen hienoihin tavaroihin. Allekirjoittanut ja moni muu oli tietysti siinä uskossa, että Netari-hahmolla olisi ns. sandbox-katalogi, josta sulakkeen antamilla koleilla he ostaisivat kaiken tarvitsemansa. Vitsejähän siinä myös heiteltiin ilmoille, ja eräs nokkela käyttäjä tietysti huomautti huoneen keltaisesta laserportista ja kaakaoautomaatista, joita on normaalisti saanut vain verkkopankkitilauksella. Mutta miten he vastasivatkaan, vitsilläkö? Ei:No, tuntuihan se toki vitsiltä. Kysellessäni asiasta lisää paljastui, että Netari-hahmolle todella ostetaan katalogista puuttuvia tavaroita kirpparilta. Keskustelu ei sen pidemmälle jatkunut, koska ohjaajat vakuuttivat, että kirpparin käyttö on sallittua, vaikka vaihtaminen käyttäjien kanssa ei ole. Tässä vaiheessa jono oli jo sen verran edennyt, että oli vuoroni antautua äkkilähdön vietäväksi. Ennen teleen astumista eräs appari mainitsi vielä tämän:Apparithan usein pelaavat Habboa myös muutenkin kuin apparoidessaan. Toki he tietävät arvoista jotain, mutta liekö tässä myös pieni väärinkäytön mahdollisuus, ken tietää? Palatessani huoneeseen eräs ystävällinen ohjaaja neuvoi ottamaan yhteyttä sähköpostitse, koska ymmärsi itsekin, että asiaa ei voida siltä istumalta selvittää. Joten pyynnöstä lähetin heille asiasta sähköpostin:

Moi!

Olin tänään (3.10.) tuolla teidän habbo-netarihuoneessanne, kun tuli appareitten kanssa puheeksi ilmaiskolikot, joita teille ilmeisesti jaetaan tietty summa habbohuoneen sisustamiseen. Apparit antoivat ymmärtää, että Netarin ohjaajat ostavat tarpeen vaatiessa Habbon katalogista löytyvältä kirpparilta haluamiaan tavaroita huoneen sisustamiseen. Ymmärtääkseni Sulakkeen käytäntöihin on kuitenkin kuulunut kieltää vaihtaminen kolmannen osapuolen edustajilta Habbon sisällä, koskien siis tavaroiden ja valuutan vaihtamista tavallisten käyttäjien kanssa. Kirppari luetaan yhtä lailla käyttäjien kesken käytäväksi kaupaksi, jonka seurauksena Sulakkeen tarjoamat ilmaiskolet päätyvät käyttäjille ja toisaalta taas tavaroita saattaa joutua käyttäjien ulottumattomiin. Tämä koskettaa varsinkin tavaroita, joita on ja on tarkoitettu olemaan rajattu tai tietty määrä Habbossa. Eräs appari myös antoi ymmärtää, että apparit itse neuvovat ohjaajia tavaroiden hintojen suhteen ainakin kertomalla mitä tavaroita kannattaa ostaa kirpparilta. Edellä mainittuun myös liittyy tiettyjä väärinkäyttömahdollisuuksia.

Vaikka kyse on pelkästä virtuaaliomaisuudesta, lienee itsestäänselvää, että Sulakkeen tarjoamat ilmaiskolet ja käyttäjien oikealla rahalla ostettu omaisuus eivät ole tarkoitettu sekoittumaan keskenään, mistä myös johtuu mainitsemani vaihtokielto, jonka myös apparinne mainitsivat. Haluaisin siis selvennyksen siitä, että ostavatko ohjaajanne todella osan tavaroistaan käyttäjiltä? Olen ollut siinä käsityksessä, että teillä olisi myös ns. sandbox-katalogi käytössänne (huoneessa olevien arvotavaroiden perusteella), josta saisitte miltei kaikkia tavaroita käyttöönne, mikä tekisi kirppariostokset turhiksi.

Toivon, että apparit tällä kertaa puhuivat mitä sattuu ettekä ole kajonneet meidän perushabboilijoiden herkkään talouteen! Muutoin pyydän teitä vielä selvittämään, onko kirppariostokset todella sallittuja, koska epäilen sitä vahvasti.


Ystävällisin terveisin jne jne...

Keskiviikko 5.10.

Netarin ohjaaja Varsta vastasi viestiini.

Varsta kertoi, että kaikki tarvittavat ostokset tehdään nimenomaan Netari-hahmolla. Ostoksia tehdään vain, kun huonetta ollaan sisustamassa uudestaan ja ostokset tehdään Sulakkeen sitä varten antamilla koleilla. Ensisijaisesti käytetään Netari-hahmolta valmiiksi löytyviä tavaroita, ja lisää ostetaan katalogista. Mikäli kuitenkin haluttuja tavaroita ei ole löytynyt katalogista tai Netari-hahmolta on usein turvauduttu kirppariin. Kertoman mukaan kirpparilta on ostettu lähinnä puuttuvia seiniä ja lattioita, ja tiettyjä tuoleja ja ainakin tyynyjä. Kirppariin on turvauduttu vain, koska alkuperäinen idea pyytää Sulakkeelta tarvittavia tavaroita ei ole toiminut, koska huoneen sisustus tapahtuu appareiden avustuksella ennalta päätettynä päivänä, jolloin tavaroita ei ole saatu tarpeeksi ajoissa huoneeseen.

Mitään suurta vahinkoa ei ole siis päässyt tapahtumaan (no, löytyyhän tyynyistäkin toki kalliita yksilöitä), mutta Netarin väki reagoi asiaan välittömästi ja asiallisella vastauksella. Netarilta oltiin oltu yhteydessä Sulakkeelle, josta ei varsinaisesti oltu vieläkään kielletty kirpparin käyttöä, mutta neuvottu tästedes pyytämään kaikki tavarat heiltä. Varsta päätti viestin näin:

Sen takia teimme heti eilen päätöksen että tästä alkaen emme enää osta edes niitä tuoleja tai seiniä tai mitään muutakaan sälää kirpparilta.

Asia saatiin siis onnistuneesti hoidettua. Ymmärrettävästi Netarin ohjaajat eivät voineet olla tietoisia kirpparin käytön ongelmista, koska heitä ei Sulakkeelta oltu missään vaiheessa ilmeisesti kielletty sen käyttöä erikseen. Mahdollisesti siitä on unohdettu mainita tai ehkä todennäköisemmin Sulakkeen Netarivastaava ei itsekään oikein ymmärrä kirpparin toimintaa.

Tästä tapauksesta nousee ilmoille tietysti uusi kysymys: ovatko myös Habbon staffit ostaneet kirpparilta tavaroita? Ainakin yhden staffin huoneessa on nähty myös LTD-tavara, ja se sai juuri yhden uuden vaihtoehdon alkuperälleen. Kysymykseen ei saada ehkä koskaan vastausta, mutta vastedes kun saat tavaran kirpparilla myytyä, voit miettiä, mihin se on sieltä päätynyt.

Kommentit (12)

sgdsg
08.10.2016 17:05
Mikä ongelma tällä on? Miksi myyjän pitäisi välittää kun myy Kirpparilla jotain tavaraa ja kenelle se menee? ei herranjestas
08.10.2016 17:05
Ilmeisesti jotkin asiat ovat aikojen saatossa muuttuneet.. Aiemmin, ennenkuin Netarin toiminta habbossa loppui vuonna 2012, kaikki tavarat ja kolikot tilattiin Sulakeelta sähköpostitse, joka toimitti ne Netari -hahmolle. Sandboxia ei tosiaan ole koskaan ollut Netari -hahmon tai ohjaajien käytössä, vaan huoneisiin tarvittavat tavarat yms, on tilattu Sulakkeelta. Mutta, olihan siinä toki omat hankaluutensa toimitusaikojen ja tavaralistojen suhteen.

Mutta, pystyn myös ymmärtämään, että joitakin käyttäjiä voi harmittaa, että Netarin kaltainen toimija ostaa kirpparilta tavaroita pois markkinoilta, varoilla jotka Sulake on heidän toimintaansa antanut. Ja tietenkin, aina on olemassa väärinkäytön mahdollisuus, mutta ainakaan oman "urani" aikana, en kuullut, että tälläistä olisi päässyt tapahtumaan.

Mielenkiintoista olisi myös tietää, että kun Netari lopetti toimintansa vuonna 2012 habbossa, tyhjennettiinkö Netari -hahmon tavaralistaa? Sieltä jos mistä, voi löytää jos minkälaista harvinaista tavaraa, joita on ollut habbossa aikojen saatossa.. :)
HMH
08.10.2016 22:10
ITseäni häiritsee se, että tavarat joita Netari on ostanut, siis keriksiä yms. harvinaisempaa. Niin tuleeko ne takaisin markkinoille, eli siis kirpparille vai katoaako tavarat loppujen lopuksi aina Netarille?
09.10.2016 00:12
En myöskään usko, että väärinkäyttöä olisi tapahtunut missään vaiheessa. Luulisin, että Netari-hahmoa ei olla missään vaiheessa tyhjennetty, koska netarin huonekin oli säilynyt lähes muuttumattomana sen palatessa takaisin.

HMN: Oletettavasti Netari ei pistä ostamiaan tavaroita myyntiin. Tiedossa ei tosiaan ole tyynyjen lisäksi muita keriksiä, mitä Netari olisi kirpparilta ostanut, läheskään kaikkea huoneesta löytyvää kallista tavaraa ei  ole ostettu käyttäjiltä, vaan suurin osa on todennäköisesti perua Netarin vanhoilta ajoilta ja täten Sulakkeen puolelta annettu. Ne tavarat, jotka on Netarille päätynyt, tulee pysymään Netarilla.
kadonnut
09.10.2016 09:09
Habbossahan on 20 k laattaa itse tiedän kellä kaikilla hahmoilla on ne 19 mutta 1 en tiedä ja monella muullakin on sama tilanne oisko 1 netarilla?????
10.10.2016 01:01
Mikä ongelma tällä on? Miksi myyjän pitäisi välittää kun myy Kirpparilla jotain tavaraa ja kenelle se menee? ei herranjestas

JOS myyty tavara menee Netarin hahmolle, se ei sieltä enää koskaan tule takaisin. Normaalille käyttäjälle mennessään hän todennäköisesti myy sen eteenpäin toiselle käyttäjälle ellei pidä sitä itsellään.
12.10.2016 15:03
Olenko imbesilli mutta en näe mitään ongelmaa kunhan käyttäjät saavat kolikonsa. :-\
Kirpputori
12.10.2016 18:06
Repesin pahasti.
Miksi myydä tavaraa, jos ei halua luopua siitä?
Kuvitellaan, jos myyn LTD - tavaran kirpputorilla, joita on Habbossa vain 8 kappaletta. Sattumoisin Netarin apuohjaajat ostavat tavaran, jolloin tavara ns. katoaa Habbosta kyseisen käyttäjän tavaralaatikkoon.
Miksi myydä sellaista tavaraa, jota ei halua katoavan?
CoDoC tietääkseni omistaa/omisti kaikki LTD vaahtokarkkipuput (24kpl) ja jos hän sattumoisin lopettaisi Habbon, kaikki vaahtokarkkipuput katoisivat Habbosta CoDoC'in tavaralootaan, mikäli niitä ei ole huoneessa.
Mitä ongelmaa tässä on?
Päivittäin moni lopettaa Habbon ja keräilytavaroita katoaa käyttäjien keskuudessa.
Mikään ei ole pysyvää, kuten eräs sanonta menee.

 Heh heh.
12.10.2016 22:10
Toki Netarin toiminta on aika marginaalista haittoinensa verrattuna vaikka just tohon hahmojen lopettamiseen jne jne. Silti kyse on kolmannen osapuolen toimijasta, joka saa ilmaiset kolikot, eikä täten varsinkaan ole tarkoitettu käymään kauppaa tavallisten käyttäjien kanssa. Netarilla ei ole tarvetta ostaa käyttäjiltä tavaroita, koska saavat tarvittaessa kaiken ilmaiseksi, ja tämä on myös syy vaihtokiellolle. Itse haittoja isompi juttu tässä oli nimenomaan tuo vaihtokiellon laiminlyönti, josta ohjaajat eivät olleet edes tietoisia.
Jeps
12.10.2016 23:11
Kirpputori -niminen henkilö voisi ymmärtää, että lopettaneet hahmot voivat koska vaan palata ja myydä/antaa tavaransa pois. Toki keriksiä ym. vuosittain menee pois markkinoilta, kun ne jäävät hahmoille, jotka lopettavat, mutta Netari ei ole missään vaiheessa aikomassa palauttaa markkinoille kyseisiä tavaroita. Ja kuten moikaikkiankat sanoikin, kyseessä on kolmasosapuoli, joka saa kolikkonsa ilmaiseksi.

Nimimerkillä Kaukoyhteys oli myös melko hyvin selitetty näkemys asiasta.
kraftwerk.
16.10.2016 22:10
voi hyvänen aika pitääkö tästäkin oikein uutisoida mistä ne tavaransa hankkii. mitä v väliä jos ostaa kirpputorilta.
31.10.2016 11:11
Mikä ongelma tällä on? Miksi myyjän pitäisi välittää kun myy Kirpparilla jotain tavaraa ja kenelle se menee? ei herranjestas

JOS myyty tavara menee Netarin hahmolle, se ei sieltä enää koskaan tule takaisin. Normaalille käyttäjälle mennessään hän todennäköisesti myy sen eteenpäin toiselle käyttäjälle ellei pidä sitä itsellään.

Mutta jos normaali käyttäjä ostaa arvokamoja ja lopettaa habboilun+ei myy niitä niin ne katoaa ajan myötä samalla lailla. Eli en näe tässäkään suurta eroa.. Veikkaan että aika monta arvotavaraa habbon alkuajoilta on kadonnut kun niiden omistajat ovat lobanneet eivätkä ole antaneet niitä muille.

Huvittavaa että tällaisesta asiasta nousee hirveä kohu. Kyllä habbossa riittää kamaa!

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy