Haastattelut

Haastattelussa Takkula

Onko Habbo muuttunut merkittävästi 14 vuodessa? Haastattelimme vuonna 2002 aloittanutta Takkulaa.
Olet aloittanut habboilun jo vuonna 2002. Miten kuulit Habbosta ja mikä sai sinut luomaan oman hahmon?

Kuulin Habbosta muistaakseni vanhemmilta tai kavereilta. Halusin pienenä kokeilla kaikenlaista uutta internetissä ja päätin luoda hahmon Habboon, kun olin kuullut siitä aikaisemmin. Seuraavien vuosien aikana moni ala-astekaverini liittyi myös Habboon ja siitä tuli yksi ajanvietepaikka. Järjestettiin kaikenlaisia pelejä ja sisustettiin huoneita.

Onko Habbo mielestäsi muuttunut merkittävästi 14 vuodessa? Millä tavoin?

Habbo on muuttunut merkittävästi 14 vuoden aikana. Suurin muutos oli vuoden 2009 lopussa kun Habbo alkoi käyttämään Flash Playeria vanhan Shockwaven sijaan. Tämä uudistus oli hyvä käytettävyyden kannalta, koska Habboa pystyi käyttämään melkein koko näytön kokoisena toisin kuin ennen. Lisäksi pienempiä muutoksia, kuten vanhojen julkisten tilojen poistoa, vaihtamiskulttuurin vaihtuminen koleihin.

Mitä asiaa Habbossa olet jäänyt kaipaamaan, mitä nykyään ei enää ole?

- Jään erityisesti kaipaamaan vanhoja pelejä kuten, Snowstorm (lumisota), Battle Ball, Uimahypyt ja Peelopaalu, jotka poistuivat Habbosta uudistuksen
myötä. Lisäksi vanhoja julkisia tiloja kuten Aula, Uima-altaat hyppytornineen, Cafe Taivas, Habburgers, Malja Bar, Konstan kievari. Nykyään näitä voi tehdä itse Huoneenrakentajaklubin avulla, mutta se on maksullista ja lopputuloksena ei saa täysin alkuperäisen näköistä. Lisäksi Habbo on tuonut näitä takaisin pienten huonepakettien muodossa. Nämä tosin maksavat halvimmillaan 5 euroa ja ovat kooltaan moninkertaisesti pienempiä kuin alkuperäiset.

Toivoisin myös, että huoneen oikeuksia helpotettaisiin potkusotia varten. Jos haluaa tehdä samanlaisen potkusodan kuin ennen vanhaan niin se vaatii maksullisen ryhmän tekemisen potkusota huoneeseen, jotta kaikki potkimis- ja huonekalujensiirto-oikeudet toimisi kunnolla ja automaattisesti ilman manuaalista laittoa.

Entä mikä uudistus on ollut mielestäsi paras tai mieleenpainuvin?

Ehkä paras uudistus oli edellä mainittu Flash Playeriin siirtyminen, sillä sen ansiosta Habbon käyttö muuttui nopeammaksi ja nykyaikaisemmaksi. Toiseksi paras oli Habbon tuleminen mobiililaitteisiin kuten Androidille, iPhonelle/iPadille vuosina 2014 ja 2015. Tämä julkaisu tapahtui varsin myöhään, koska Android-laitteet alkoivat yleistyä nuorten keskuudessa vuodesta 2010 ja iPhonet sitä aikaisemmin.

Mikä Habbossa vetoaa juuri sinuun?

Habbossa vetoaa minuun samanhenkiset kaverit ja kaikenlainen ”retroilu” ja vanhojen aikojen muistelu.

Hahmosi on vanhempi kuin moni habboilija. Minkä ikäisille Habbo mielestäsi sopii? Miksi?

Silloin kuin aloitin Habbon pelaamisen, Habbo soveltui hyvin 7-12-vuotiaille, koska kielenkäyttö oli hillitympää ja tämä oli varsin tuore ”keksintö”. Nykyään sanoisin että Habbo soveltuu 13-vuotiaista ylöspäin, koska kielenkäyttö on monella lähtenyt lapasesta ja kiroilua esiintyy paljon, jota pienemmät kävijät eivät välttämättä kestäisi kuunnella ja pahoittaisivat mielensä. Lisäksi Habbossa käy nykyään noin 13-44-vuotiaita, joten nuoremmat eivät välttämättä löytäisi heille sopivaa paikkaa täältä ”isojen seasta”.

Mikä kampanja, tapahtuma tai muu Habbo-muisto on jäänyt parhaiten mieleesi?

Minulle on jäänyt mieleen erityisesti nämä julkkisvierailut. Olin katsomassa Duudsoneita, kun he olivat täällä vierailulla 2006 vuoden tienoilla. Kaikki vanhat julkiset tilat ja pelit säilyvät ikuisesti muistoissani.

Vuoden 2012 pedofiiliskandaali, joka johti hotellien hiljennykseen, jäi myös mieleen. Tämä oli habbossa huonoa aikaa, koska silloin poistui paljon väkeä foorumien, minimailin, vieraskirjojen poistumisen ja keskustelujen rajoittamisen seurauksena.

Mitä Sulakkeen pitäisi tehdä toisin, jotta uudet käyttäjät kiinnostuisivat Habbosta?

Sulake voisi alkaa järjestämään Habboon julkkisvierailutapahtumia, kuten ennen vanhaan. Aikoinaan Habbossa kävi parin tunnin ajan esimerkiksi Duudsonit, Lordi, Anna Abreu, Sunrise Avenue ja nämä keräsi paljon kävijöitä ja toi Habbon monen nuoren tietoon. Nykyään tällaisia vierailuita ei tehdä, mutta jos tehtäisiin, niin vieraina voisi olla tämän hetken suomalaisten nuorten suosiossa olevat artistit, kuten esimerkiksi Robin ja Cheek.

Habbo voisi myös alkaa mainostaa itseään televisiossa ja internetissä, kuten Elisan sivuilla. Sulake voisi antaa Habbo-kolikoita kaupanpääliseksi Elisan nuorille suunnatuissa liittymissä, sillä Elisa omistaa nykyään Sulakkeen ja näin Habboon saataisiin ehkä lisää porukkaa.

Kommentit (2)

hullukatavara
20.01.2017 15:03
juu se on huomattu että samanhenkisien kavereiden kanssa hengailu on takkulan mieleen ,_;
Örmy
14.02.2017 14:02
Mitä hullukatavara tarkoitti tuolla?

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy