Artikkelit

Mikä pelaamoissa kiinnostaa?

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Habbon suositumpien huoneiden kärkeen nousi pitkästä aikaa pelaamo.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Habbon suositumpien huoneiden kärkeen nousi pitkästä aikaa pelaamo. Vielä muutama vuosi sitten tämä ei olisi ollut harvinaista, sillä listojen kärjessä keikkui parhaimmillaan useampikin pelaamo. Uhkapelit kiellettiin kaikissa hotelleissa reilut kolme vuotta sitten, mutta Habbon aukioloaikojen poistamisen ja automaattivalvonnan myötä myös pelaamoilla on taas enemmän elintilaa.

Peluuttamista on pyritty estämään mm. rajoittamalla huoneeseen laitettavien noppien määrää ja asettamalla uhkapelaajia vaihtokieltoon. Pelaamot eivät ole kuitenkaan kadonneet minnekään, ne ovat vain jääneet pienen piirin huviksi lukittuihin huoneisiin. Joskus pelaamoja myös jäädytetään, jolloin tavarat jäävät kiinni huoneeseen. Tämän voi kiertää pitämällä pelaamoa toisen hahmon ryhmähuoneessa, mutta ryhmän poistaminen jättää myös ylläpitäjien tavarat huoneeseen.

Uhkapelien sallimista perustellaan usein vanhojen käyttäjien houkuttelemisella takaisin. Pelaaminen on jännittävää, yhteisöllistä ja joillekin myös nostalgista. Monet käyttäjät toivovatkin, että pelaaminen olisi sallittua ainakin yöaikaan, jolloin hotellissa on enemmän aikuisia käyttäjiä.

Pelaaminen perustuu luottamukseen: mitään takeita ei ole, että peluuttaja maksaa voitot. Käytännössä peluuttaja rikastuu huijaamisen sijaan todennäköisyyksillä: laskemalla, milloin todennäköisyys on peluuttajalla, rikastuminen on helppoa. "Mä käytännössä lypsäsin jonnejen viikkorahat monta vuotta putkeen", toteaa zoni93 YouTube-videollaan.

Ei olekaan ihme, että uhkapelaamista ei enää Habbossa sallita. Myös Yle on kritisoinut Habboa hieman ennen kuin uhkapelit kiellettiin. Tuolloin Sulakkeen mukaan kyse ei ollut uhkapelaamisesta, koska oikeaa rahaa ei käytetä ja pelikolikkoja ei voi muuttaa rahaksi.

Uhkapelit edesauttavat myös mustaa pörssiä, sillä pelaamisella kartutettua omaisuutta on kannattavaa myydä halvalla eteenpäin Habbon sääntöjen vastaisesti oikeaa rahaa vastaan. Kolikoiden ostamista suoraan on yritetty kannustaa julkaisemalla timantit, joita saa vain kolikko-ostosten yhteydessä. Esimerkiksi Habbo Club maksaa kolikoiden lisäksi timantteja, mutta moni ostaa jäsenyyden muilta käyttäjiltä silti kolikoilla.

Monille uhkapelaamisessa onkin tärkeää rikastuminen ilman oikean rahan käyttöä peliin. Brasilian hotellissa uhkapelaaminen ei ole ollut koskaan sallittua maan tiukan lainsäädännön vuoksi, mutta silti kyseisen maan hotelli on suosituin. Tämä osoittaa, että jännitystä, yhteisöllisyyttä ja ehkä myös nostalgiaa on saatavilla pelaamoiden ulkopuolellakin.
High-Rollerin pelaamossa oli keskiyöllä tiivis tunnelma.

Kommentit (7)

elias45306
30.07.2017 22:10
samaa mieltä!
Natteliina11
31.07.2017 10:10
pelaamo on kummiskin aina ollut aika iso juttu etten ihmettele vaikka sitä tehtäisiin vielki vaikka tämä ei ole salittu kun ne auki olo ajat poistetiin niin moni ehti tottua että habboon pääsee vasta 10 aamulla nytten siellä voi kiekkua vaikka 24h Viisaimmat kummiskin nuorimmista menee nukkumaan. monet aikuiset / teinit jää viellä habboon vaikka kello 2 asti  yöllä En yritä kummiskaan Valittaa kennekään tottumista
Elias66
31.07.2017 15:03
Pelaan itsekkin paljon uhkapelejä
neodarvinismi
31.07.2017 19:07
Artikkeli takasi pelaamon omistajalle varmat vaihtokiellot ja muut sanktiot.
elias66
02.08.2017 01:01
joku hassu kommentoi mun nimellä. mut ei vaatis paljoo selvittää noiden oikeet omistajat ja antaa kunnon rankkuja, ja modet varmaa näkis lukitut huoneetki ja osais selvittää peluuttajien mainit pienellä järjenkäytöllä MUTTA ei tommonen 3e/h madridilainen fleb osaa muuta ku just ja just liikuttaa hiirtä :( ois jotku elukat ja muut vielä jokka osais

niinku tostaki näki ihan ryhmästä ja kamoista et toi high-roller on foxley
Mango20
04.08.2017 23:11
pelaan tosi paljon uhkapelejä ostan viikossa 50 eurolla
ELIAS66
14.08.2017 21:09
höhö

Kommentoi

Hahmon nimi: *


Kommentti: *


Minkä värinen on keltainen kumiankka?


Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy