11.9.2020

Miten Habbon taiteellinen tyyli on muuttunut vuosien varrella? – Retiisi vastaa

Habbon 20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Sulake haastatteli Habbossa alusta lähtien mukana ollutta graafikkoa, Onamatopoetia eli Retiisiä, joka on suunnitellut myös uuden Habbon käyttöliittymän ja Australian vanhan hotellinäkymän.

Hei, Onamatopoet! Kiitos, kun juttelet kanssamme tänään. Sitten kysymyksiin… aloitetaan yksinkertaisella. Mikä oli ensimmäinen tavara, jonka parissa työskentelit?

Digi-TV. En ole siitä erityisen ylpeä, mutta se oli ensimmäinen yritykseni tehdä pikseligrafiikkaa. Aluksi siinä oli Formula 1 -kisa, mutta animaatiota on vaihdettu sen jälkeen muutaman kerran.

Minkä tavaran muistat olleen vaikein saada toimimaan?

Se on varmaan hevonen. Sillä oli paljon (silloin) uusia ja monimutkaisia ominaisuuksia, jotka piti saada toimimaan.

Mikä toiminnallisista tavaroista on ollut suosikkisi tehdä?

Minulla ei ole tiettyä suosikkia, mutta tykkään niistä, jotka hyödyntävät sulavia siirtymiä tilojen välillä ja joilla on sattumanvaraisia animaatioita, jotka tekevät ympäristöstä eläväisemmän.

Millaisia olivat työkalut, kun Habbo oli vain kaksi–kolme vuotta vanha? Mitä työkaluja käytit tavaroiden tekemiseen?

Olemme aina käyttäneet Photoshopia, mutta varhaisina vuosina käytimme myös Macromedia/Adobe Directorin piirtoikkunaa. Tämä oli alkuperäinen ohjelma, jolla Habbon asiakasohjelma kirjoitettiin.

Oletko ollut mukana muiden kuin tavaroiden suunnittelussa? Jos olet, niin millaisten asioiden parissa?

Kyllä, olen ollut mukana aikaisemmin myös muissa Habbo-projekteissa. Olen työstänyt joitakin edellisiä kotisivuversioita ja joitakin jo unohtuneita mobiilipelejä.

Mikä viime vuosien tavara tai tavarasarja on ollut sinusta mielenkiintoisin?

Mielestäni nykyinen tiimi on nostanut rimaa viimeaikaisilla tavarasarjoilla ja kampanjoilla. Olen joka viikko hämmästynyt, kun näen, mitä he ovat tehneet ja miten he ovat laajentaneet Habbo-maailmaa ja pelaajakokemusta.

Mikä on ollut sinulle hulluin aikakausi työskennellä Sulakkeella?

Suunnilleen ensimmäiset kahdeksan vuotta, kun pelaajamäärät lähtivät nousuun erittäin nopeasti ja monta uutta hotellia avattiin eri puolille maailmaa. Olimme hämmästyneitä Habbon kasvavasta suosiosta ympäri maailmaa.

Osaatko nimetä yhden tai kaksi huomattavaa muutosta, miten Habbon taiteellinen tyyli on mielestäsi muuttunut ajan myötä?

Tyylistä on tullut yksityiskohtiasempi ja hienostuneempi. Alkuperäinen idea oli itse asiassa paljon yksinkertaisempi retrotyyli erittäin rajoitetulla väripaletilla. Suurinta osaa perusperiaatteista sovelletaan edelleen, mutta on ollut luonnollista, että tyyli on kehittynyt ajan ja nykyaikaisten tarkempien näyttöjen kehittymisen myötä.

Teit Suomen pelimuseolle näyttelyn Habbon historiasta. Millaista se oli? Oliko olosi nostalginen? Mitä teit?

Kokosin suuren seinäkollaasin kaikenlaisia Habbo-elementtejä varhaisista vaiheista nykyhetkeen: hahmoja, tavaroita, lemmikkejä, huoneita jne. Oloni oli tietysti nostalginen, kun kävin läpi vanhaa materiaalia. Jotkin unohdetut ja vanhentuneet suunnitelmat hymyilyttivät.

Alkuperäinen haastattelu englanniksi on luettavissa Sulakkeen Twitter-tililtä.

Retiisin kollaasi ja Tommi Musturin (opium) lahjoittamia varhaisia Habbo-luonnoksia Suomen pelimuseossa Tampereella. moikaikkiankat

kivasima

Kommentit

Ei kommentteja.

Kommentoi