23.10.2020

Habbo Awardsien historiaa

Habbo Awardseissa eri tavoin ansioituneita habboja palkittiin enemmän ja vähemmän leikkimielisissä kategorioissa. Perinteisesti loppuvuodesta järjestetty tapahtuma toi koko hotellin yhteen 10 vuoden ajan, eikä suurilta tunteiltakaan aina vältytty.

Ensimmäisen kerran Habbo Awardsit järjestettiin vuonna 2008 nimellä Habbo-Oscarit. Tuolloin tapahtuma oli epävirallinen, sillä sitä ei mainostettu Habbon uutisissa tai fanisivuilla.

Palkintokategorioita oli 15: Hotein mies, Hotelin nainen, Kuuluisin habbo, Paras epävirallinen fanisivu, Paras Habbo Home, Paras Habbo-ryhmä, Paras Habbo Staff, Paras huone, Paras moderaattori, Paras pukeutuja, Paras vaihtola/pelaamo, Rikkain habbo, Söpöin mies, Söpöin nainen ja Ystävällisin habbo.

Seuraavat kolme vuotta tapahtuman järjesti virallinen fanisivu Habbomatic nimellä Habbo Awards. Habbot saivat ehdottaa palkinnon ansaitsevia habboja ja huoneita Habbo Awards -ryhmän foorumilla. Finaaliäänestykseen selvinneitä äänestettiin kategorioiden voittajiksi joko Habbomaticin sivuilla tai hotellissa.

Vuonna 2009 kategorioihin tehtiin pieniä muutoksia. Hotein mies ja Hotein nainen -kategorioiden nimistä mies ja nainen muutettiin tytöksi ja pojaksi sekä Paras vaihtola/pelaamo -kategoriasta tiputettiin pelaamo pois. Söpöin mies ja Söpöin nainen -kategorioista luovuttiin ja Vuoden foorumikirjoittaja palkittiin ensimmäistä kertaa. Seuraavana vuonna Hotein mies ja Hotein nainen -kategoriat palautettiin alkuperäisellä nimellään, mutta muuten kategoriat pysyivät samoina.

Kategorioita uudistettiin seuraavan kerran vuonna 2011. Kuuluisin habbo ja Paras epävirallinen fanisivu -kategorioista luovuttiin. Uusia kategorioita olivat Paras sisustaja, Vuoden Habbo-pari, Vuoden pikseligraafikko ja Vuoden valittaja.

Kalasaitti valittiin parhaaksi epäviralliseksi fanisivuksi vuonna 2010. Cadaverous

Tähän asti Habbo Awardsien järjestäjäkokoonpano oli pysynyt suunnilleen samana. Habbomaticin lopetettua myös Habbo Awardsien järjestäjä vaihtui.

Seuraavat Habbo Awardsit muistetaan kaoottisina. Hotellin kävijämäärät olivat laskeneet rajusti uudistuksien ja käyttäjien hiljentämisen seurauksena. Kesällä hotellissa ei voinut puhua ollenkaan reilun kuukauden ajanjaksona, kun hotellin moderointijärjestelmää uudistettiin englantilaisen uutiskanavan aiheuttaman kohun seurauksena. Habbomaticin lopetettua virallisia fanisivuja ei enää ollut. Järjestysvastuu annettiin sille, joka sitä ensimmäisenä hotellin henkilökunnalta eli staffeilta sitä keksi pyytää.

Vuoden 2012 Habbo Awardsit järjesti Habrock, joka oli vähemmän tunnettu verrattain uusi fanisivu. Habbon ryhmäfoorumit eivät olleet enää käytössä, joten ennakkoäänestys järjestettiin Agorassa, joka oli epävirallisten fanisivujen Bottilan ja Habrockin yhteisfoorumi. Uusia kategorioita oli 12: Vuoden huone, Vuoden pari, Vuoden Frank, Vuoden helpperi, Vuoden ystävällisin, Vuoden habbo, Vuoden staffi, Vuoden graafikko, Vuoden fanisivu, Vuoden ryhmä, Vuoden rikkain sekä Vuoden Wired-säätäjä.

Vuodesta 2013 eteenpäin uudet viralliset fanisivut Bottila, HabCat ja Kalasaitti järjestivät Habbo Awardsit yhdessä. Vuonna 2013 ennakkoäänestys järjestettiin Kalasaitin foorumilla. Kategoriat vähenivät entisestään: tällä kertaa palkittiin Vuoden habboilija, Habbo-pari, Habbo Staff, huone, pelaaja, pukeutuja, sisustaja ja ystävällisin.

Habbo Awards 2013 -gaalassa Vuoden ystävällisimmän habbon julkisti useana aikaisempana vuonna kuuluisimmaksi ja ystävällisimmäksi äänestetty Noknok.

Hotellin henkilökunnan pyynnöstä vuoden 2014 ennakkoäänestys järjestettiin poikkeuksellisesti hotellissa. Vuoden habboilija -kategoria nimettiin uudelleen Vuoden Habboksi. Vuoden Habbo Staff ja Vuoden pelaaja -kategorioista luovuttiin ja uusina tai palaavina kategorioina nähtiin Vuoden ryhmä, Vuoden pelivelho ja Vuoden aktiivi.

Vuodesta 2015 eteenpäin äänestäminen oli mahdollista kaikilla kolmella virallisella fanisivulla. Finaaliäänestys järjestettiin tuttuun tapaan hotellissa. Tällä kertaa palkittiin vuoden ryhmä, huone, pari, kamakeisari, pukeutuja, sisustaja, ystävällisin ja habbo.

Vuonna 2016 palkittiin Vuoden aktiivi, habbo, huone, pari, pukeutuja, sisustaja, valokuvaaja ja ystävällisin. Kategorioita päivitettiin jälleen vuonna 2017, kun Vuoden aktiivi, pukeutuja ja sisustaja -kategoriat poistuivat ja tilalle tuli Vuoden noob, hotein, rakentaja ja keräilijä.

Vuonna 2018 ilmoitettiin, että Habbo Awardsit järjestettäisiin viimeistä kertaa. Tällä kertaa järjestäjinä olivat viralliset fanisivut Bottila ja HabCat, sillä Kalasaitti oli lopettanut toimintansa edellisenä vuonna.

Habbo Awardseilla oli oma virallisten fanisivujen ylläpitämä sivusto, joka sisälsi tarkempaa tietoa kilpailun vaiheista ja aikataulusta sekä tapahtumaan liittyviä uutisia.

Juhlavuoden kunniaksi kategorioita oli tällä kertaa 10 – Habbo Awards -perinne oli jatkunut 10 vuotta. Kategoriat jaettiin kahteen ryhmään. Vuoden habbo, pari, peelo, kaveri ja draamailija -kategorioiden osalta äänestys toimi samalla tavalla kuin aiempinakin vuosina. Sen sijaan Vuoden pukeutuja, huone, rakentaja, keräilijä ja valokuvaaja -kategorioihin tarvittiin hakemus.

Habbo Awards kokosi habbot yhteen 10 vuoden ajan muistelemaan mennyttä vuotta ja juhlimaan ansioituneita habboja. Ilon lisäksi Habbo Awardsit aiheuttivat myös draamaa ja pettymyksiä. Vaikka tapahtuma oli ennen kaikkea leikkimielinen, jotkut ottivat sen vakavastikin.

Suurilta tunteilta ja draamalta ei vältytty, kun habbot kampanjoivat voittonsa puolesta ja epäilivät milloin vilppiä ja milloin hotellin henkilökunnan motivaatiota tarkistaa äänet huolellisesti. Huhujen mukaan vuonna 2012 äänistä laskettiin vain osa, ja toisaalta vakuutteluista huolimatta useammalla hahmolla äänestämisen havaitsematta jäämistä pelättiin.

Poikkeuksellinen vuosi 2020 on tuonut hotelliin enemmän eloa kuin vuosiin. Myös Habbo kokee suurimman uudistuksen yli vuosikymmeneen. Vaikka Habbo Awardseja ei järjestetty vuonna 2019 ehkä syystä, on kuitenkin aiheellista miettiä, voisiko tapahtumalla olla tauon jälkeen uudenlaista merkitystä Suomen hotellin yhteishengen nostattamisessa.

kivasima

Kommentit

höpö887 Vierailija
23.10.2020 klo 21.26
Saadaanko allstars kausi?
Lmao Vierailija
3.11.2020 klo 11.29
Kukaan ei halua awardseja
Awards Vierailija
3.11.2020 klo 18.38
draama alko jo ennen ku tapahtuma käynnisty, kyllä, kansa haluaa awardsien tapahtuvan!

Kommentoi