Aihe: Uusi Habbo: Shockwavesta Flashiin
Luettu 1302 kertaa

0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.

kivasima

    *
  • Plörp
Vuonna 2008 alkoi uuden Habbon kehittäminen, kun Shockwave Player katsottiin vanhentuneeksi. Aluksi ei ollut itsestäänselvää, siirretäänkö Habbo uudelle alustalle vai kehitetäänkö kokonaan uusi tuote. Vanhan käyttäjäkunnan säilyttämistä pidettiin kuitenkin tärkeänä, joten valinta oli lopulta selvä. Uudeksi alustaksi valittiin Flash, koska se mahdollisti Habbon pysymisen selainpohjaisena ja oli jo asennettuna suurimmalla osalla internetin käyttäjistä.

Alkuperäiseksi siirtymäaikatauluksi arvioitiin 8–10 kuukautta. Aluksi projektin aloitti pieni ydintiimi suurimman osan kehittäjistä jatkaessa vanhalla alustalla. Ominaisuus ominaisuudelta hotelli kirjoitettiin uudelleen. Molempien versioiden piti olla yhteensopivia yhtä aikaa saman palvelimen kanssa, mikä vaati työtä myös Shockwave-versioon. Myöhemmin alustojen kehityksestä tuli rinnakkaista ja lisää kehittäjiä siirtyi Flashin pariin, kunnes vanhaa Habboa ylläpidettiin vain sen verran, mikä oli välttämätöntä.

Aikataulun nopeuttamiseksi joitakin ominaisuuksia poistettiin. Parempi tekniikka mahdollisti kuitenkin huoneiden zoomaamisen ja Habbo-ikkunan koon muuttamisen. Hotelli myös latautui nopeammin ja käyttöliittymää paranneltiin, esimerkiksi huoneisiin tuli viestihistoria. Uusia ominaisuuksia lisättäisiin myöhemmin. Lopullinen aikataulu oli 13 kuukautta, kolme kuukautta enemmän kuin alun perin enintään arvioitiin.

Uuden version testaaminen alkoi keväällä 2009 ja hotellia testaamaan valittiin 50 habboa. Testiryhmäläiset auttoivat ominaisuuksien asettamisessa tärkeysjärjestykseen ja käyttöliittymän parantelussa sekä antoivat tietoa muutoksista muille käyttäjille. Testiryhmäläiset saivat lähettää muille kutsukoodeja betaan ennen kuin se avautui kesällä kaikille käyttäjille. Lokakuussa 2009, 18 kuukautta uuden hotellin kehittämisen aloittamisen jälkeen, vanha Habbo jäi historiaan.

Lähde: Osma Ahvenlampi, Business refactoring -esitelmä
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017 15:03 kirjoittanut kivasima »

Talistar

Hieno juttu !

Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy