Habbo-opas

Hotelli Kultakala

Lumisodan jälkeen perustettiin Sulake, jonka ensimmäinen palvelu oli Hotelli Kultakala.

Toukokuussa 2000 Sampo Karjalainen ja Aapo Kyrölä perustivat Sulakkeen, johon sijoittivat myös Taivas-yhtiöt ja Elisa. Yhtiön nimi tuli Kyrölän kehittämästä FUSE-serveriteknologiasta.

Mobiles Discosta ja Lumisodasta tuttu idea virtuaalitiloista ja -hahmoista haluttiin kaupallistaa. Lumisodassa oli kokeiltu mikromaksuja, mutta vasta Hotelli Kultakala oli ensimmäinen todellinen yritys hyödyntää niitä. Hotellin käyttäminen olisi ilmaista, mutta omaan huoneeseen sai ostaa tavaroita tekstiviestillä.

Projektia kutsuttiin nimellä Project Goldfish, sillä graafikko ArmasK:n mielestä omaan huoneeseen olisi ollut kivaa saada uiskentelemaan kultakala. Palvelun nimeä miettiessä sille haluttiin kuvaava metafora. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyttiin hotelliin, sillä se toimi hyvin myös mainonnassa. Näin syntyi Hotelli Kultakala, joka avattiin Elisan Kolumbus-portaalissa elokuussa 2000.

Hotelli Kultakalaa ei vielä Sulakkeen alkuaikoina pidetty yhtiön päätuotteena. Virtuaalimaailmoja haluttiin toteuttaa myös muille yhtiöille: esimerkiksi Sulake toteutti virtuaalimaailman Coca Cola Companylle vuonna 2001 ja Disneylle vuonna 2004.

Hotelli Kultakalasta löytyi aluksi vain muutama julkinen tila, joista ensimmäisiä olivat Cafe Taivas, Pelihalli ja Malja Bar sekä hieman myöhemmin avattu Club Kastanja. Julkisiin tiloihin tuotiin myös pelejä: pelihallin lisäksi uima-altailla oli mahdollista hyppiä Pellehyppyjä ja kattoterassilla pelata Peelopaalua. Järjestystä pitivät yllä hobbat, jotka olivat yli 16-vuotiaita vapaaehtoisia hommaan valittuja valvojia.

Vuoden 2001 alussa Kultiksessa aiheutti hämmennystä salaperäinen botiksikin epäilty Kolumbus, joka kierteli yksityishuoneissa juttelemassa kultislaisten kanssa. Kolumbuksen vaatteet eivät olleet tavallisten käyttäjien valittavissa, mutta hakkerointia ei aluksi varsinaisesti kielletty, joten hotellista löytyikin toinen toistaan kummallisempia hahmoja ylimääräisten Kolumbuksien ohella.

Vaikka ylläpitäjistä oli jopa hauska nähdä, miten palvelua keksittiin muokata, jouduttiin hakkerointi kuitenkin kieltämään sekaannuksen ja ongelmien välttämiseksi. Kultakalan tunentuin hakkeri lienee legendaarinen MikkoTheBoy, jonka 12 vuoden bannit ovatkin jo loppuneet.

Takaisin

Vieras

Kirjaudu sisään Rekisteröidy