11.4.2020

Opiskelijat vaihtavat viihteelle nyt virtuaalisesti

Lahden muotoiluinstituutin opiskelijat saivat idean siirtää opiskelijabileet Habboon keskustellessaan kampuksen sulkemisesta WhatsApp-ryhmässä. Alun perin vitsinä heitetty idea järjestää osastokokous Habbossa johti jälleennäkemisiin ja onnistuneisiin opiskelijabileisiin.

– Joku heitti läpällä, että seuraava osastokokous sit Habbossa. Osastokokous on Muotsikan opiskelijoiden enemmän tai vähemmän säännöllinen tapahtuma, jossa kokoonnutaan hengailemaan kampukselle keskiviikko-iltana. Siitä lähti idea, että mitä jos oikeasti pidettäisiin osastokokous Habbossa, virtuaalikampuksen rakentanut rori_vee kertoo.

Bileiden suunnittelu ja ideointi päätettiin aloittaa heti, sillä aikaa ei ollut hukattavaksi. Suunnittelu alkoi maanantai-iltana bileiden ollessa jo keskiviikkona, joten aikaa järjestelyihin oli vain pari päivää.

– Päädyttiin siihen, että rakennettaisiin meidän kampus ja pari perinteistä jatkobaaria ja ruvettiin hommiin. Tämä oli siis maanantai-iltana ja bileet oli keskiviikkona eli väännettiin huoneet, promojulisteet ja sometiedotus tosi lyhyellä varotusajalla. Oli aika ihme, että saatiin homma kasaan ajoissa.

Joillekin järjestäjille tämä oli ensimmäinen kerta Habbossa, mutta onneksi apu oli lähellä. Vieraita ohjeistettiin virtuaalikampukselle jätetyillä muistilapuilla ja teleportteja hyödynnettiin liikkumisen sujuvoittamiseksi huoneiden välillä.

– Osa meistä on viettänyt koko lapsuuden Habbossa ja osalle (esim. mulle) se oli tosi vieras, niin meidän chatissa oli sikana vaan kaikkea "APUA, MISTÄ OSTAN TELEPORTIN" ja "SIIS MITÄ MITKÄ LAPUT, MISTÄ NIITÄ SAA" ja "MITEN LÖYDÄN SINNE HUONEESEEN", mutta onneksi hommia enemmän tuntevat osasivat neuvoa! Loppujen lopuksi meitä oli järkkäämässä muistaakseni kuusi henkilöä.

Muotsikan bileissä jatkobaareihin sujahdettiin vaatekaappien kautta. Kuva: rori_vee

Järjestäjille oli yllätys, kuinka paljon kiinnostusta lyhyellä varoitusajalla järjestetyt bileet herättivät. Parhaimmillaan huoneessa oli yhtä aikaa 75 habboa, mutta kävijöiden kokonaismäärää on vaikea arvioida.

– Aika monet olivat kaivaneet niiden lapsuudenaikasia käyttäjiiä ja päivittäneet niitä. Sit oli kans jengiä, jotka oli ihan pihalla, miten asiat toimii, mutta me oltiin laitettu kampukselle muistilapuilla ohjeita. Mä rakensin kampuksen ja koitin saada sinne kaikki kohdeyleisölle relevantit paikat, esim. muotsikkalaisten työtiloja ja meidän keittiön.

Virtuaalikampuksen lisäksi Habboon rakennettiin lahtelainen ravintola Cheri ja yökerho Mugi. Karaoke sujui myös virtuaalisesti.

– Hengattiin eka kampuksella kaikki, mutta se kävi aika kaoottiseksi, niin jengi alkoi hajaantua myös jatkobaareihin, joihin oli kampukselta teleportit. Me tanssittiin kampuksen pöydillä ja vedettiin Cherissä karaokea ja mentiin sieltä Mugiin joraamaan. Mugissa soi Habbo-bilemusaa jukeboksista. Sit sieltä pystyi menemään vielä jatkoille yhden järjestäjistä huoneeseen, josta se oli tehny niiden kommuunin, jonne usein päädytään IRL-illan jälkeen.

Habbo tarjosi mahdollisuuden myös virtuaalisiin jälleennäkemisiin.

– Oli ihan superkivaa nähdä jengiä. Siellä oli paikalla kans paljon tyyppejä, jotka on nyt vaihdossa ja joita on ollut ikävä, ja paljon alumneja tuli kans hengaamaan.

Oulun eTeekkaritalolla saunottiin ja tanssittiin. (Jodel)

Onnistuneiden kokemusten perusteella Rori suosittelee Habbo-bileitä myös muille opiskelijoille. Habbossa onkin järjestetty turkulaisten sitsijatkot Portissa ja Oulun yliopiston opiskelijabileet eTeekkaritalolla.

– Oli tosi huikea proggis. Rakentaminen, hahmojen tekeminen ja kaikki oli sika kivaa. Saatiin kans kiitosta tästä muilta opiskelijoilta ja tää oli tosi kiva sellanen yhteishengen nostatus! En yhtään ihmettele, jos muutkin koulut järkkää vastaavia, tää oli sika hauskaa ja pääs ihan biletunnelmiin ja oli hauskaa kans kun monien hahmot näytti ihan niiltä itseltään!

kivasima

Kommentit

Ei kommentteja

Kommentoi

Nimi

Kommentti