Kirjaudu

Habbo Avatars -kokoelma on vasta alkua – uusi hotelli suunnitteilla

Syyskuun lopussa Sulake ilmoitti Habbo Avatars NFT-projektista. Kyseessä on kokoelma 11 600 uniikkia Habbo-hahmoa, joiden omistajuus voidaan todistaa Ethereum-lohkoketjun avulla.

NFT (non-fungible token) on eräänlainen korkean riskin sijoituskohde. Fungibiliteetti tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi yksi euron kolikko on aina yhden euron arvoinen ja kahden euron kolikko on vaihdettavissa kahteen euron kolikkoon. Toisin kuin kryptovaluutat, NFT on siis yksilöllinen eli ei suoraan vaihdettavissa valuuttakurssin mukaan.

NFT-buumiin osallistuminen on tuottoisaa bisnestä Sulakkeelle, sillä yksittäisen Habbo Avatars -hahmon vähimmäismyyntihinta joulukuussa 2021 oli 0,134 ethereumia eli hieman vajaat 450 euroa. Sulake saa NFT-jälleenmyyntituloista 5 % rojaltit.

Habbo Avatars NFT:n omistajat voivat käyttää Habbo Avatar -hahmoaan hotelleissa ja tämän lisäksi he saavat ilmaiset HC- ja HR-jäsenyydet. Tulevaisuudessa hahmojen omistajat saavat myös täysin uusia etuja, joista projektin vetäjä Muumiopappa kertoo Habbo Avatars -blogissa.

Yksi mahdollisista eduista on Habbo Avatars -hahmojen omistajille rajattu oheistuotekauppa, jossa voitaisiin myydä mm. hattuja, huppareita ja t-paitoja. Hahmot ovat virtuaalisia, joten oheistuotteet laajentaisivat NFT-omistajuuden hyödyt fyysiseen maailmaan.

Ensimmäisenä NFT-tavarana julkaistiin uusi versio Klubisohva-klassikkokamasta. NFT-tavarat mahdollistavat uuden tavan omistaa virtuaalitavaroita, sillä tavaroiden omistajuus on todennettavissa lohkoketjun avulla. NFT-kamat ovat käytettävissä yhdistämällä Metamask-lompakko Habboon. Jos NFT-tavara poistuu lompakosta, se katoaa myös hahmon tavaravalikosta tai huoneesta.

Muumiopapan mukaan NFT-tavaroiden lisäksi Habbossa voisi olla huoneita, joihin vain Habbo Avatars -kokoelman hahmon tai muun kokoelman tuotteen omistajat pääsevät. Tällöin huoneet toimisivat NFT-omistajien kohtaamispaikkoina. NFT-tuotteita hyväksytyistä kokoelmista voisi esitellä huoneissa, jolloin Habboon voisi tehdä omia digitaalisia taidegallerioita.

Habbo NFT -tiimi on erittäin kiinnostunut yhteistyöstä muiden NFT-projektien kanssa. Suunnitteilla on jo kaksi yhteistyötä, joiden myötä myös muiden kuin Habbo Avatars -kokoelman tuotteiden omistajat voisivat saada etuja joko tavallisessa Habbossa tai uudessa NFT-hotellissa.

Koska nykyisessä Habbossa ei ole varaa suurille muutoksille, eikä NFT-yhteisön haluta vaikuttavan negatiivisesti olemassa olevaan Habbo-yhteisöön, Sulake suunnittelee uuden NFT-palvelimen eli uuden hotellin perustamista. Kyseessä olisi 10. hotelli, jossa Habbon tai yhteistyöprojektin NFT:n omistaminen toisi suuria hyötyjä.

Uudessa hotellissa voisi olla saatavilla esimerkiksi kaikki olemassa olevat tavarat ja uusia ansaintamahdollisuuksia. Pelaajat voisivat ansaita, voittaa tai saada muulla tavalla NFT-tuotteita, joita he voisivat käyttää myös muissa hotelleissa. Esimerkiksi suosittujen tai muuten hienojen huoneiden rakentajat voitaisiin palkita NFT:llä.

Tiimin kokoaminen NFT-hotellia varten on jo aloitettu. Uuden hotellin rakentamisen ei pitäisi vaikuttaa uuden Unity-pohjaisen Habbo-version kehittämiseen.

Kommentit

Ei kommentteja.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy osallistuaksesi keskusteluun.