Kirjaudu

Habbo Hockey pian 20 vuotta!

Olet saattanut tänäkin syksynä nähdä useita huoneita, jotka muistuttavat ilmeeltään areenaa, ja meno on tietysti äänekästä! Kyseessä on Habbossa vuonna 2003 perustettu urheilulaji Habbo Hockey eli HH, jota pelataan vielä tänäkin päivänä. Se kiinnostaa edelleen useita vanhempia sekä nuorempia käyttäjiä.

Aikaisemmin ilman yleisöä ja suljetuissa huoneissa pelatun Habbo Hockeyn ensimmäinen liigakausi alkoi lokakuussa 2003, kun Avalanche ja Masters pelasivat ensimmäisen virallisen liigaottelun. Kauden kerrotaan olleen kaiken kaikkiaan onnistunut, vaikka se oli liigan ensimmäinen, ja pelisäännöille haettiin tuolloin vielä raameja.

Pelaaminen

Habbo Hockeyssa on useita erilaisia sääntöjä, jotka ovat muuttuneet sitä mukaa, kun peliä on uudistettu. Aloittelijaa sääntökirjo saattaa ensin kauhistuttaa, mutta tosiasiassa aloittelijan on tärkeintä osata liikutella hahmoaan oikeaan suuntaan ja lukea ohjeita tarkasti. Nimittäin jokaisella joukkueella on oma ohjaaja, jonka kuuluu ohjata joukkueensa pelin kokonaiskulkua. Peli sopiikin loistavasti niille, jotka nauttivat enemmän yhteisöllisestä tekemisestä kuin yksin suoritettavista peleistä.

Kuten oikeassa jääkiekossa, joukkueiden tehtävänä on tehdä enemmän maaleja kuin vastapuolen joukkueen ja myös onnistua torjumaan vastapuolen hyökkäysyrityksiä, jotta se ei saisi tehtyä maaleja. Kuplanopat ohjaavat kiekon syöttämistä eli sitä, saako pelaaja kiekon perille asti toiselle saman joukkueen pelaajalle. Kuplanopat määräävät myös muun muassa laukomiset ja taklaukset sekä harhauttamisten ja boostauksien onnistumisen – tai epäonnistumisen.

Liikkuminen

Joukkueen jäsenet voivat liikkua vain oman vuoronsa aikana. Liikkumisesta huolehtii erikseen nimetty ohjaaja, jonka tehtävänä on liikuttaa pelaajia. Pelaaja voi liikkua pelikentällä korkeintaan kahden ruudun verran vuoron aikana. Maalivahti voi liikkua yhden ruudun verran vuoronsa aikana.

Laukominen

Pelaajat voivat tehdä maaleja laukomalla eli käyttämällä komentoa “shoot”. Komennon jälkeen pelaaja sekä maalivahti yrittävät pyöräyttää kuplanopasta suurempaa silmälukua suhteutettuna laukauksen tehokkuuteen. Tehokkuus lasketaan sen mukaan, mistä ruudusta pelaaja yrittää tehdä maalia. Suurempi yhteisluku määrittelee, saako pelaaja maalin, vai onnistuuko maalivahti torjumaan sen.

Syöttäminen

Pelaaja voi syöttää toiselle saman joukkueensa pelaajalle kiekon komennolla “pass”, minkä jälkeen pelaajan on kerrottava, kenelle hän on kiekon syöttämässä. Vastapelaaja voi yrittää katkaista syötön komennolla “kopp”, milloin pelaaja sekä vastapelaaja pyöräyttävät kahta kuplanoppaa, joiden yhteisluku määrää, onnistuuko syötön katkaiseminen vai ei. Syötön katkaisun onnistuessa vastapelaaja saa kiekon itselleen.

Boostaaminen

Joukkue voi vuorollaan tehostaa peliä komennolla “boost”, minkä jälkeen joukkueen pelaaja voi siirtyä kolme ruutua kahden sijaan, jos boostaus onnistuu. Komennon jälkeen molemmat pelaajat yrittävät pyöräyttää kuplanopista oikeaa silmälukuparia. Kiekollinen tai kiekoton pelaaja voi käyttää komentoa, mutta kiekollisella pelaajalla on aina suurempi mahdollisuus saada oikea silmäluku (4–6) kuin kiekottomalla pelaajalla (5–6). Boostausta voi käyttää vain kerran yhden pelierän aikana riippumatta siitä, onko boostaus onnistunut vai ei.

Taklaaminen

Saadakseen kiekon pelaaja voi yrittää taklata vastustajajoukkueen pelaajan komennolla “tkl”. Molemmat pelaajat yrittävät tällöin pyöräyttää kuplanopasta suurempaa silmälukua. Mikäli taklaajan silmäluku on suurempi, riistää hän kiekon vastustajalta, joka loukkaantuu yhden vuoron ajaksi. Taklauksen epäonnistuessa kiekko pysyy vastustajajoukkueen pelaajalla.

Harhauttaminen

Kiekollinen pelaaja voi yrittää vaihtaa paikkaansa vastustajajoukkueen pelaajan kanssa komennolla “kikka”, mikä on mahdollista vain, jos pelaaja on yhden ruudun etäisyydellä harhautettavasta. Pelaajan tavoitteena on saada kuplanopista suurempi yhteisluku kuin harhautettavan pelaajan. Harhauttavalla pelaajalla on aina +1 silmäluvun etu harhautettavaan pelaajaan nähden. Mikäli “kikkaaja” voittaa, pelaajat vaihtavat keskenään ruutuja pelikentällä.

Lisätietoa pelistä ja säännöistä on saatavilla Habbo Hockeyn viralliselta foorumilta

Lajina

Itse peliin pääseminen on helppoa, sillä monet joukkueet etsivät uusia pelaajia ennen kauden aloitusta. Varmin tapa hakeutua kaudelle mukaan uutena pelaajana on rohkeasti olla yhteydessä joukkueen omistajaan hyvissä ajoin, sillä joukkueet järjestävät junioritoimintaa myös ennen kauden virallista aloitusta.

Peli itsessään on yhteislaji, ja kun sitä pelataan tiimeissä, on tiimihenki pelitaitojakin tärkeämpi. Kuten oikeassa jääkiekossa, tunteet voivat välillä kuumentua, mutta aito samanhenkisyys on aina läsnä. Toisten tsemppaus, tiimitaidot ja huumorintaju ovat aivan avaintekijöitä tässä lajissa.

Kilpailu

Kausi 89 on edennyt välieriin, joissa neljä joukkuetta kilpailevat parhaasta sijoituksesta - ja tietysti voitosta. Välieriin ensimmäiseksi nousivat Wheel Walkers ja Royals, joiden jälkeen mukaan mitalipaikoista kirivät kilpailemaan Saints ja Halam. Kaiken kaikkiaan kaudelle osallistui kaksi muutakin joukkuetta: Tornaadot ja Kings.

Arvostuksestaan tätä Habbon yhtä vanhinta yhteislajia kohtaan Kalasaitti jakaa muistomerkin kaudelle 89 osallistuneiden joukkueiden pelaajille.

Haluaisitko myös merkin? Jaa paras muistosi jääkiekosta Kalasaitin ryhmäfoorumilla 18.–22.11. välisenä aikana ja olet mukana merkkijahdissa! Muistosi voi liittyä HH:n lisäksi myös oikeaan jääkiekkoon, jos peli Habbosta ei ole sinulle entuudestaan tuttu. Merkki arvotaan osallistujien kesken, kuitenkin enintään 20:lle kilpailuun osallistuvalle käyttäjälle.

Tule seuraamaan finaalipeliä 21.11. klo 20.00. Areenan löydät Navigaattorin suosituimmista huoneista.

Kommentit

Ei kommentteja.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy osallistuaksesi keskusteluun.